Gündem Çevik Kuvvet’e komşu Selamsız’da bonzai

Çevik Kuvvet’e komşu Selamsız’da bonzai

08.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bonzai baskını ile gündeme gelen Üsküdar Selamsız’da bonzai satışı Çevik Kuvvet binasına yalnızca birkaç yüz metre uzaklıkta yapılıyor. Mahalleli artık alışmış. Kimisi şikâyetçi kimisi ise görmezden geliyor

Çevik Kuvvet’e komşu Selamsız’da bonzai

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Kasım gecesi Üsküdar’ın Selamsız semtine hava destekli baskın düzenleyerek bonzai operasyonu yaptı. Baskında ‘torbacı’ olarak tabir edilen 33 satıcı yakalanırken, 11 yaşındaki bir çocuğa da ailesinin uyuşturucu sattırdığı ortaya çıktı.
Operasyonun yaplıdığı Selamsız gündüz vakti bir film platosunu andırıyor. “Bonzai içme”, “Gençlere bonzai satmayın” yazılarının bulunduğu çeşme başında ‘bıçkın’ delikanlılar poz kesiyor. Cadde boyunca köşe başları, arkadaşını bekliyormuş gibi duran gençlerle dolu. Belediye tarafından asılmış “Uyuşturucuya hayır” pankartları her yerde. Çöplükten geçilmeyen ara sokaklarda küçük çocuklar son ses Roman havası çalan kapıları açık arabaların etrafında koşturuyor.

Çevik kuvvetle komşu
Polis operasyonunda ortaya atılan iddialardan biri, bonzai karşıtı duvar yazılarının satıcılar tarafından yazıldığı. Mahalleli de bunu doğruluyor. Hatta, operasyon sonrası mahalleye gelen televizyon muhabirlerinin mikrofon uzatarak bonzai aleyhine görüş aldıkları kişilerin dahi satıcı olduğu konuşuluyor.
Eski gazete çalışanı Ali bey, 40 yıldır Selamsız’da ikamet ediyor. “Buranın içkisi rakısı hep vardı, bu bonzai işi iki yıl önce çıktı. Talebesinden orta yaşlısına kadar içenler var” diyen Ali beyin parmağıyla başını ve sonunu işaret ettiği cadde, bonzai ‘alışverişinin’ yapıldığı yer. Soyadını paylaşmayan Ali beyin anlatımına göre, 200 metreyi bile bulmayan cadde başında arabaya binenler, yolun sonunda alışverişi tamamlayarak araçtan iniyor. Caddenin bitiminde bir türbe, onun az ilerisinde ise çevik kuvvet binası var. Bina önünde tam teçhizatlı çevik kuvvet polisleri nöbet tutuyor. Bazı mahalle sakinleri, şimdi çevik kuvvet binasının olduğu yerde eskiden satıcıların toplu halde birarada olduğunu, binanın yapımıyla bu kişilerin mahalleye ‘dağıldığı’nı anlatarak şikayet ediyor.

Okumayan kullanıyor
Caddede belediyele bağlı gençlik merkezi de var. Buradaki öğretmenler bonzai üzerine konuşmaktan çekiniyor. Okula giden çocuklar ve gençlerle iletişimde olduklarını, madde kullanımın okulu terk edenler arasında yaygın olduğundan bahsediyorlar.

Haberin Devamı

‘Lüks arabalarla almaya geliyorlar’

Sibel hanım, mevcut duruma sitemkar isimlerden biri. Fırında karşılaştığımız 43 yaşındaki genç kadın, “Burada mı oturuyorsunuz” soruma, “Maalesef” yanıtı veriyor. Doğma büyüme Selamsızlı olduğunu söyledikten sonra, endişeli bir halde, “Ben burada iki erkek çocuk büyüttüm. Çok şükür başlarına bir şey gelmeden büyüdüler. Bundan sonra da gelmez inşallah” diyor. Sibel hanımın evi, bonzai alışverişinin yapıldığı caddeye bakıyor. Dolayısıyla, evinin penceresinden yaşananlara tanık edenlerden bir mahalleli. “Kafamızı dışarı uzatınca görüyoruz. Daha önceden eroin kokain vardı, şimdi de bonzai var” dedikten sonra, mahalleyi geceyarıları ‘ziyaret eden’ lüks arabalardan bahsediyor. Bonzai almak için gelen bu lüks araçlardan inen gençleri anlatırken, “Pırıl pırıl, genç çocuklar bonzai almaya geliyor, bir görsen” diyor.