Gündem Cezaevinde yatan çocukların sergisi

Cezaevinde yatan çocukların sergisi

21.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve UNESCO Resmi Partneri IAA/UPSD, 15 Nisan Dünya Sanat Günü kapsamında İstanbul’daki çocuk ceza infaz kurumlarında atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

Cezaevinde yatan çocukların sergisi

UPSD Başkanı Bedri Baykam, yönetim kurulu üyeleri ve gönüllülerden oluşan ekip önce Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki çocuklarla buluştu. Yaklaşık 100 çocuğun katıldığı etkinlikte çocuklar, hem sanatçı bakış açısını tanıma fırsatı yakaladı hem de yeteneklerini keşfetme ve yönlendirme heyecanını tattı. Etkinliğin ikinci ayağı ise Ümraniye’de İstanbul Çocuk Eğitimevi’nde gerçekleşti. UPSD sanatçılarının bulunduğu ekip 80 çocukla bir araya geldi ve etkinliğin sonunda yine değişik teknikler ve hayaller barındıran etkileyici eserler ortaya çıktı. Şimdi de bu eserler Maçka Demokrasi Parkı Sanatçı İşlikleri’nde sergileniyor. Önceki akşam açılan ‘Bizim Dünyamız’ adlı, sergi 10 Temmuz’a dek görülebilecek.

Haberin Devamı

‘Keşke aramızda olsalardı’

Sergi hakkında açıklama yapan Baykam, “Başkanı olduğum UPSD Galerisi’nde, derneğimiz ve İstanbul Barosu’nun beraber yaptığı Dünya Sanat Günü etkinliğinin sonucu olan, çok ilginç bir serginin açılışını gerçekleştirdik. Maltepe Çocuk Cezaevi ve Ümraniye Çocuk Eğitim Merkezi’nde çocuklarla beraber yaptığımız stüdyo çalışmasında ürettikleri resimleri sergiledik! Çok güzel bir açılıştı. İstanbul Barosu Başkanı sevgili Mehmet Durakoğlu ve projeye destek veren bir çok avukat ve sanatçı açılışa katıldı. Keşke resimlerin sahipleri de aramızda olsaydı! Belki gelecek sefer bunu da başarırız. Ama şimdilik açılışta çektiğimiz videoyu Maltepe Çocuk Cezaevi ve Ümraniye Çocuk Eğitim Merkezi’ne göndererek, sinema salonlarında gösterip hepsine sürpriz yapacağız” dedi.

Haberin Devamı