Gündem Cezaevinden kritik göreve

Cezaevinden kritik göreve

07.08.2015 - 12:25 | Son Güncellenme:

Hükümet tarafından orduya kumpas olarak nitelendirilen Balyoz davasında yargılandıkları sırasında tutuklanan iki komutan, Jandarma Genel Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda önemli görevlere getirildi. 3 yıldan fazla tutuklu olarak cezaevinde yatan Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanı olarak atandı. 16 yıl ceza aldıktan sonra yeniden yargılamada beraat eden Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer de, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı oldu.

Cezaevinden kritik göreve

Çarşamba gün sona eren Yüksek Askeri Şura'da; önce 13 yıl 4 ay ceza alıp yeniden yargılama sonrası beraat eden Piyade Kurmay Albay Levent Ergün 11. sıradan tuğgeneralliğe, 16 yıl ceza alıp yeniden yargılamada beraat eden Deniz Kurmay Albay İbrahim Özdem Koçer 7. sıradan tuğamiralliğe ve 16 yıl ceza alıp yeniden yargılamada beraat eden Jandarma Kurmay Albay Ahmet Hacıoğlu 3. sıradan tuğgeneralliğe terfi aldı. Terfi alan komutanların yeni görevlerine atamaları da yapıldı.

Haberin Devamı

Jandarma Kurmay Albay Ahmet Hacıoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı görevinde iken Balyoz davasından tutuklanmıştı. Yüksek Askeri Şura'da tuğgeneralliğe terfi ettirilen Hacıoğlu'nun atandığı yeni yeri de belli oldu. Hacıoğlu, tuğgeneral rütbesi ile Jandarma Genel Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanı olarak atandı. Hacıoğlu, cezaevinde iken yazdığı mektupta, "Terörist damgası yemem bana çok dokundu, Karadeniz'den kaç tane terörist çıktı,

25 yıldır namusumla subaylık yaptım" ifadelerini kullanmıştı.

Deniz Kurmay Albay İbrahim Özdem Koçer de Balyoz davasından tutuklanarak Hasdal Cezaevi'ne gönderilmişti. Tuğamiralliğe terfi eden Koçer, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı olarak atandı. 2012 yılında yurt dışı görevini bırakarak yargılanması nedeniyle Türkiye'ye gelen Piyade Kurmay Albay Levent Ergün, Balyoz davası çerçevesinde tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Ergün'ün henüz ataması yapılmadı.

İKİ KOMUTANLIĞIN RÜTBESİ DÜŞTÜ

Daha önce orgeneral rütbesinde komutanların görev yaptığı iki komutanlığın rütbesi korgeneral seviyesine indirildi. Harp Akademileri Komutanlığı'na Korgeneral Tahir Bekiroğlu getirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'na Hava Korgeneral Mehmet Şanver atandı.

KORGENERAL GÜRAK, ANKARA GARNİZON KOMUTANI OLDU

Kara Kuvvetleri Komutanlığı içinde önemli pozisyonlardan biri olan 4.
Kolordu Komutanlığı'na da Korgeneral Metin Gürak atandı. Gürak, aynı zamanda Ankara Garnizon Komutanı oldu.