Ege Cezayı indirmedi, bindirdi!

Cezayı indirmedi, bindirdi!

15.03.2017 - 04:04 | Son Güncellenme:

Cinayetten yargılanan iki kişiye 36’şar yıl hapis verildi. Sanık avukatları indirim istedi; Yargıtay dosyayı yeniden inceledi. Cezayı az bulan Yargıtay, kararı bozdu

Cezayı indirmedi, bindirdi

İZMİR Bornova’da 6 yıl önce, Ahmet ve Veysel Okutulmuş kardeşleri öldürdükleri iddiasıyla yargılanan Cihangir B. ve Tolga Y., haksız tahrik indirimleri uygulanarak 36’şar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların avukatları, tahrik indiriminin yeterince uygulanmadığı gerekçesiyle kararın temyizi için Yargıtay’a başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Tolga Y. ve Cihangir B.’ye yönelik herhangi bir haksız hareketin bulunmadığını ve hükümlülere eksik ceza verildiğini belirtti. Bu nedenle yerel mahkemenin kararının bozulmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Bozma kararının ardından İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava, dün tekrar görüldü. Duruşmaya, Tolga Y. ile avukatları Ufuk Mansuroğlu ve Hadi Genç katıldı.

‘Karara uymayın’

Cihangir B. duruşmaya, Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS ile katılarak, önceki savunmalarının geçerli olduğunu belirtti. Sanık Tolga Y., “Yargıtay’ın kararına katılmıyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Sanıkların avukatları, “Mahkemenizce Yargıtay bozma ilamına uyulmamasını talep ediyoruz. Zira mahkemenizce sanıklar ve maktul arasındaki olay, ilk duruşmada irdelenmiştir. Tahrik hükümlerinin aynı olay kapsamında sanıklar ve eylem yönünden ayırt edilmeksizin uygulanması gerekmektedir” diyerek, mahkemenin ilk kararında direnmesini istedi.

Haberin Devamı

Nisan’a ertelendi

Mahkeme heyeti Yargıtay’ın bozma kararına uyulmasına, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dava, Nisan ayına ertelendi.