Kültür Sanat Charles Webster Icebarist'te!

Charles Webster Icebarist'te!

27.09.2012 - 14:15 | Son Güncellenme:

İstanbul’un en önde ‘Avant-garde’ mekanında müziği tecrübe etmeye hazır mısnız?

Charles Webster Icebaristte

Icebarist, yeni sezonda kendine has eğlence tarzını müziğin dahi isimleriyle birleştirerek ‘öncü mekan’ olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Yeni sezona damgasını vuracak bir başlangıç yapan Icebarist Club&Lounge, 28 Eylül’de ünlü prodüktör ve DJ Charles Webster’la gelenlerin ruhuna dokunarak hayatınıza yeni bir pencere açacak.

Icebarist Club&Lounge’da resident DJ ‘Latebug’ Mete Orhon’un performansıyla başlayacak gece, dans müziğinin epik prodüktörlerinden Charles Webster'ın 'house' müziği 'soul' tonuyla birleştirdiği performansıyla devam edecek.

Elektronik müziğin durağanlığına orijinalliğiyle karşı çıkan efsanevi isim, albümleri 100 binlerden fazla satan sanatçı tarzıyla her zaman ana akımdan ayrı kalmayı başardı. Her albümde kendini ve müziğini yenileyen, bu yolda deneyselliği kullanan Webster, ‘Avant-garde’ tarzıyla ana akımın dışında kalmasına karşın, albümlerinin çok yüksek satış rakamlarına ulaşmasıyla da müziğe defalarca yön veren fenomenler arasına girdi.

Haberin Devamı

İçindeki müzik ateşini Beatles ve David Bowie'yle yakan Webster, Kraftwerk'in etkisiyle 15 yaşında bir gitar bir davul seti ve bir synthesizer aldı. Müziğindeki orijinalliği küçük yaşlardan beri kullandığı farklı enstrümanları sentezleyerek ortaya çıkardığını dile getiren Webster’ın yükseliş hikayesi ise Nottingham'da başladı. 2002 yılında kendi plak şirketi MiscoRecords'u kuran sanatçı müzik kariyerine yapımcılığı da ekledi. MiscoRecords ve arkasındaki akıl Webster, müziğe bakışının bütünselliğini plak tasarımlarına yansıtarak yenilikçi akımlar başlattı. O gün bugündür albüm tasarımı ödüllerini kimseye bırakmayan label, trendsetter kimliğine büründü.

Dünya çapında üne kavuşan DJ’in başarı hikayesi 2011 yılında ‘Café de Flore’ filmine ilham kaynağı oldu. ‘Fransız filozoflar için ‘varoluşçuluk’ akımının başlangıç noktalarından biri olan café’nin ortamı Webster’in ilhamıyla birleşti ve ortaya ünlü Fransız şarkıcı ve aktris Vanessa Paridis’in rol aldığı ‘Café de Flore’ çıktı. Charles Webster çok yönlü yaratıcılığını ‘Doctor Rock It-Café De Flore’ şarkısını bu film için ‘remix’leyerek, şaşırtıcı parçalardan oluşan soundtrack albümüne de dahil oldu.

Non-stop bir eğlence anlayışı

Haberin Devamı

Maslak’da bulunan Windowist Tower binasının altında yer Icebarist&Club Lounge, dünyaca ünlü heykeltıraş ve tasarımcılar tarafından tasarlandı. Hafta içi her gün 15.00’den 01.00’e kadar açık olan mekânda, Cuma ve Cumartesi geceleri ise eğlence 04.00’a kadar devam ediyor. Tüm etkinlikler www.icebarist.com adresinden takip edilebiliyor.

Program:

28.09.2012 Charles Webster

Kapı Açılış: 22:00

Bilet Fiyatı: 50 TL

Rezervasyon için:

Eski Büyükdere Cad. No: 26 Maslak İstanbul

+90 212 214 74 44