Antalya CHP ADAYI UYSAL, ANKET SONUÇLARINI AÇIKLADI

CHP ADAYI UYSAL, ANKET SONUÇLARINI AÇIKLADI

19.03.2014 - 15:36 | Son Güncellenme:

.

CHP ADAYI UYSAL, ANKET SONUÇLARINI AÇIKLADI

Türkiye Pazarlama ve Kamuoyu Araştırmacılar Derneği ve Avrupa Kamuoyu ve Piyasa Araştırmaları Birliği (ESOMAR) üyesi olan Artıbir Araştırma Hizmetleri’nin yaptığı anket sonuçlarına göre CHP Muratpaşa Belediye Başkan adayı Ümit Uysal, Muratpaşa’da yüzde 46.2’lık oranla ilk sırada yer alıyor.
Yapılan anket çalışmasını değerlendiren CHP’li Uysal, anketi yapan firmanın alanında rüştünü ispatlamış bir firma olduğunu belirterek, “450 bin nüfuslu bir ilçede genel kitleyi temsil eden 2 bin 500 kişilik bir grupla telefonla değil, yüz yüze iletişim şeklinde yapılan anket çalışması sağlıklı sonuçlar verdi. 7-10 Mart arası anket sonuçlarına göre partimiz Muratpaşa’da yüzde 46.2 ile ilk sıradadır. Anket bugün yapılsa sonucun çok daha yüksek çıkacağına inanıyorum” dedi.
Muratpaşa seçmenin çok sağduyulu ve bilinçli bir seçmen olduğuna vurgu yapan Uysal, “Abartı yok sayılar ve sonuçlar olduğu gibi yorumlandı. Biz önde olmamıza rağmen seçim gününün bir gün öncesine kadar çalışıp Muratpaşa’daki hayalimizi eşit hizmet ilkemizi tüm seçmenlerimize anlatacağız. Son sözü sandıkta Muratpaşa’nın bilinçli seçmeni söyleyecektir” diye konuştu.
Artıbir Araştırma Hizmetleri tarafından, 7-10 Mart 2014 tarihlerinde 52 mahalle, 2500 kişi arasında, Muratpaşa'da yapılan anketin sonuçları ise şöyle açıklandı:
“CHP Ümit Uysal yüzde 46,2, AK Parti Cihan Bulut yüzde 21,5, MHP Cengizhan Gököz yüzde 17,4, DSP Süleyman Evcilmen yüzde 14,1, cevap yok diyenlerin oranı yüzde 0,7.”

Yazarlar