Gündem CHP içinde de MİT tartışması

CHP içinde de MİT tartışması

22.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “MİT’in CHP’de karışıklık yaratmak istediği” yönündeki açıklamasının ardından milletvekillerine “Dikkatli davranın. Tuzağa düşmeyin” uyarısı yapıldı

CHP içinde de MİT tartışması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ak Parti’nin derin devleti ile MİT’in içindeki bir kanadın CHP içinde operasyon yapmaya çalıştığını” iddia etmesi kamuoyunda yeni bir tartışma yaşanmasına neden oldu. Alınan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu’nun yakın çalışma arkadaşlarına, “CHP, Alevi partisiymiş gibi bir algı yaratılmak isteniyor. Hükümete yakın bazı medya kuruluşları ve araştırma şirketleri de bu algının yaratılması için seçimlere doğru çalışmalarını hızlandıracak. Bizi, bir alana hapsetmek istiyorlar. Bu tuzağa düşmeyin. CHP, herkesin partisidir” mesajını verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun Dersim Katliamı’na ilişkin tartışmalardan da bu nedenle endişe duyduğu öğrenildi.

Vekillere talimat gitti
Bu tartışmaların devam ettiği sırada dün, CHP milletvekillerine grup başkanvekilleri imzasıyla ilginç bir uyarı yazısı gitti. Yazıda, “Milletvekili genel seçimlerinin yaklaştığı bu dönemde, siyasi iktidarın gündem saptırmak ve partimizi kamuoyunda zor durumda bırakmak amacıyla yandaş medya ile birlikte bilinçli bir çaba içine girdiği görülmektedir. Özellikle CHP milletvekillerinin açıklamalarının istismar edilebileceği yandaş programlar ile istismar edilebilecek konuların işlendiği programlara katılım konusunda özen gösterilmesi önem taşımaktadır. Bu bağlamda, medyaya demeç vermeden ve televizyon programlarına katılmadan önce, nöbetçi grup başkanvekiline bilgi vermenizi rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz” denildi.
Parti içinde bir grup, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerini, “Parti içindeki ulusalcıların partiden kopuşunu engellemek amacıyla mesaj veriyor” sözleriyle değerlendirdi. Ancak, parti içinde bir başka grubun ise ulusalcıların partiden koparılmak istenmesini “bu tuzağın bir parçası” olarak gördüklerini yakın çevrelerine aktardıkları, bu doğrultuda Emine Ülker Tarhan’ın Anadolu Partisi’nin kurulmasını da bu çabaların bir sonucu olarak yorumladıkları kulislere yansıdı.

‘Demek ki MİT yapıyormuş!’
Bu iddialara CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, “Biz, yeteri kadar karışığız zaten. MİT’e ihtiyaç var mı doğrusu bilmiyorum ama. Demek ki MİT yapıyormuş! MİT amaçlarından saptırılmış durumda. Kimin MİT’i, kime karşı kullanılıyor, tamamen çığrından çıkmış durumda” dedi. CHP?Grup Başkanvekili Levent?Gök de CHP’li vekillerin izlendiğini söyledi. CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise “Sayın Genel Başkan’ın sözlerini açması lazım. Söyleyin ki hepimiz uyanık olalım” dedi.

Yazarlar