Kocaeli CHP KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TAHSİN TARHAN PROJELERİNİ TANITTI

CHP KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TAHSİN TARHAN PROJELERİNİ TANITTI

02.03.2014 - 16:04 | Son Güncellenme:

.

CHP KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TAHSİN TARHAN PROJELERİNİ TANITTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan projelerini tanıttı.
CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasına, "Projelerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. CHP sürekli eleştirilir; CHP üretmiyor diye. Biz Kocaeli'nin kimliğini değiştirmeye geliyoruz. Ben sanayiciyim Kocaeli de sanayi kenti. Milli gelire en büyük katkıyı sağlayan illerden biri Kocaeli. İlk çıktığım günden bugüne kadar her konuşmamda söylüyorum; Kocaeli sanayi kenti, zenginlik var, bilgi var, teknoloji var ama olmayan bazı şeyler de var. Bunlar yerel yönetimler. Kocaeli'nin arka mahallerine gittiğimiz zaman yoksulluk ve işsizlik Türkiye ortalamasının altında. Biz diyoruz; ikisi arasındaki dengesizliği kaldıralım. Bunun için yerel yönetim şeklini değiştirelim" dedi.
"Bugün Türkiye'de herkesin beklentisi var" diyen Tahsin Tarhan sözlerine şöyle devam etti:
"Ülkemizde çılgın projeler moda oldu. Bizim Karadeniz'i Körfez'e bağlayacak bir çılgın projemiz yok. Bizim şehrin içine tramvayı koyup, sonrada ara kabloyla direkten elektrik alıp, bakanla içini gezip, fotoğraf çektirecek bir projemiz de yok. Bizim yol kenarlarında kavşaklara da çoban ve koyun koyup insanları kandıracak projelerimiz de yok. Bizim çılgın projelerimizden birincisi, taşeron sistemini Kocaeli'de bitireceğiz. Kocaeli'nin en büyük sorunlarından birincisi ulaşım, ikincisi işsizlik ve yoksuluk, üçüncüsü ise imar. Bu projelerin hepsi 5 yılda bitecek projeler. Öncelikli olarak ulaşımı çözeceğiz. Türkiye'de en iyi sanayi kuruluşlarından 26 tanesi Kocaeli' de. Ama ne yazık ki Kocaeli'den dünyanın hiçbir yerine uçamıyoruz. Havaalanımız yok. İzmit'ten Gölcük'e, Gölcük'ten Karamürsel'e deniz ulaşımımız yok. Bırakın bunları belediye otobüslerimiz yok. Raylı sistemin temeli atılmamış. Kocaeli Üniversitesi'nin kente ulaşımı yok. Öğrencileri üniversitesinin içinde hapsetmişler. İşsizlikler ile ilgili hiç bir çalışma yok. İşsizlikle ilgili çok iyi projelerimiz var. Çalışan işçi arkadaşlarımız sendikal haklarına da vereceğiz. İmarla ilgili Kocaeli'de hiç bir çalışma yok. Kocaeli'de kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme dönüşmüştür"
"Kocaeli yerel yönetim zihniyeti çökmüştür" diyen Tarhan sözlerini şöyle tamamladı:
"Kocaeli kronik mutsuz, umutsuz bir kent haline dönüşmüştür. Kocaeli'de sanayi kimliğinin yanında yeni kimliklere ihtiyaç vardır. Bir sanayici olarak mevcut sanayinin alt yapısını sağlayacağım ama yeni sanayilere kapımızı açmayacağım. Kocaeli'de rant var rant. Kocaeli'de 13 tane OSB var, onlar bize yeter. Kaybolan kültürlerimizi ön plana çıkararak Kocaeli'yi sanat kenti haline getireceğiz. Kocaeli 10 yıldır İstanbul'un çöplüğü haline gelmiştir. Biz buna dur diyeceğiz. Kocaeli artık kültür turizm spor merkezi olacak. Yerel yönetimler sanayiciler ve yatırımcılar ile barışık değil. Biz Kocaeli'yi ileriye taşıyacaksak, ilk önce zihniyeti değiştirmemiz lazım"
CHP Meclis Üyesi Murat Karayalçın ise konuşmasında, "Haftalardır Türkiye'nin her yerinde adaylarımıza destek vermek için çalımalar yapıyorum. Böyle bir çalışmaya ilk kez tanık oldum. Bu bir özgüvenin ifadesidir. Belediye başkan adaylarımıza başarı dileklerimizi sunuyorum .Tahsin Tarhan benim çok yakın arkadaşım. Tahsin Tarhan sanayici olarak çok büyük başarılar elde etti. Tahsin Tarhan belediye başkanı seçildiğinde de aynı başarıyı halkına sunacaktır. Bunun için kentin var olan bütün olanaklarını harekete geçirmek gerekir" ifadelerine yer verdi.
CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan da konuşmasında, "Bana göre Kocaeli ve Türkiye'deki CHP'nin en önemli projesi mevcut kente çöreklenmiş AK Parti zihniyetini kaldırmaktır. Odağımız önce insan. Kocaeli'nin önemli sorunları var büyükşehir ve 12 ilçe AK Partili. Yatırımları almanın en önemli yönetimi proje hazırlamaktır. Belediye başkan adaylarımız ciddi projeler hazırlamıştır. Önce insan değimiz projelerden ulaşımda Kocali'de AK Parti iktidar olduktan beri il defa ulaşım ana mastır planı yapılmış ortay bir ucube çıkmıştır. Kentsel dönüşümü değil, yeniden anlaşarak dönüşümü gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
İzmit Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan tanıtım toplantısına, Tahsin Tarhan'ın yanı sıra CHP Meclis üyesi Murat Karayalçın CHP Kocaeli belediye başkan adayları, CHP Kocaeli Milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.