Ankara Chp'li Cankurtaran'dan Als Hastası Eski Milli Futbolcuya Ziyaret

Chp'li Cankurtaran'dan Als Hastası Eski Milli Futbolcuya Ziyaret

04.12.2017 - 15:55 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, bir süredir ALS ile mücadele eden eski milli futbolcu İlyas Tüfekçi'yi evinde ziyaret etti Cankurtaran: "Amacımız, eski sporcularımızı iyi gününde, kötü gününde yalnız bırakmamaktır" "Sporcularımızın durumu ne olursa olsun, hastalık ya da diğer durumlarda talepleri olması halinde eski, yeni sporcu fark etmez sigortaları dışında da ayrı bir fon oluşturulmalı. Bu belki Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yapılabilir"

Chpli Cankurtarandan Als Hastası Eski Milli Futbolcuya Ziyaret

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, bir süredir ALS ile mücadele eden eski milli futbolcu İlyas Tüfekçi'ye moral ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı

Cankurtaran, çeşitli takımlarda antrenörlük de yapan Tüfekçi'yi evinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Ziyarette konuşan Cankurtaran, CHP olarak Spor Kurulu oluşturduklarını belirterek, bundaki temel amaçlarının CHP'nin spor politikalarını geliştirmenin yanı sıra, milli spor politikalarına da katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Halka sporu sevdirmenin ve insanları spora yönlendirmenin çok önemli olduğunu dile getiren Cankurtaran, "Aynı zamanda amacımız, eski sporcularımızı iyi gününde, kötü gününde yalnız bırakmamaktır. Siz çok önemli bir değerimizsiniz. Siz spor insanı olarak Türk futboluna da çok katkı sunmuş birisiniz. İnsanı diğer canlılardan ayıran şey vefadır. Vefa çok önemli bir şeydir." diye konuştu.

Haberin Devamı

Cankurtaran, Tüfekçi'nin defalarca milli olma şerefine eriştiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugün sizin yanınızda olmaktan çok mutluyum. Sporcularımızın durumu ne olursa olsun, hastalık ya da diğer durumlarda talepleri olması halinde eski, yeni sporcu fark etmez sigortaları dışında da ayrı bir fon oluşturulmalı. Bu belki Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yapılabilir. Durumu iyi olan var, kötü olan var. Kendi sigortası dışında, özel olarak bizim sizler gibi kıymetli sporcularımıza bir fon oluşturmamız gerekir. Sporcumuz için de profesyonel hayatında da bu büyük bir moraldir."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, CHP olarak konuyla ilgili bir kanun teklifi verme hazırlığı yaptıklarını, bu yönde çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

- "O yetenek bizde var"

İlyas Tüfekçi de ziyaret dolayısıyla çok mutlu olduğunu belirterek, Türk gençlerinin spor faaliyetleri konusunda önünün daha da açılması gerektiğini söyledi.

Özellikle Süper Lig başta olmak üzere, takımlarda çok fazla yabancı futbolcunun yer aldığını aktaran Tüfekçi, "Bundan dolayı artık çok üzülüyorum. Türk çocuğunun önünü açmamız lazım. Bu durumun tekrar düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu çok acı bir durum. O yetenek bizde var." ifadelerini kullandı.

Tüfekçi, "Yasemin hanımın böyle bir düşünceyle bize gelmesi çok önemli. Çok teşekkür ediyorum kendilerine. Bunu düşünmeniz çok önemli." diye konuştu.