Gündem CHP mülteci sorunları için bugün Edirne’de

CHP mülteci sorunları için bugün Edirne’de

21.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın koordinasyonunda kurulan Göçmen ve Mülteci Sorunlarını Araştırma Komisyonu, geçtiğimiz günlerde yaptığı ilk toplantının ardından Edirne’de Yunanistan’ın sınır kapısını açmasını bekleyen Suriyeli mültecilerin sorununa el atma kararı aldı.

CHP mülteci sorunları için bugün Edirne’de

Aylan bebeğin karaya vuran naaşının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba koordinasyonunda oluşturulan Göçmen ve Mülteci Sorunlarını Araştırma Komisyonu, geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını gerçekleştirdi. Ağbaba’nın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, İstanbul Milletvekili Selina Doğan, İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay ve Özcan Purçu ile Muğla Milletvekili Nurettin Demir’den oluşan heyetin ilk toplantısında, mülteci sorunu akademisyenlerle masaya yatırıldı. Toplantıda, heyetin Suriyeli mültecilerin bulunduğu Edirne ve Esenler Otogarı çevresine ziyarette bulunması benimsendi. Yine aynı şekilde sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yapacak olan heyet, mülteci grupların temsilcileri ile de biraraya gelecek. Toplantıdan CHP’li belediyelerin yardım ve desteğinin sağlanması için bir genelge hazırlanması kararı da çıktı.

Haberin Devamı


Yerinde inceleme

Toplantıda alınan karar doğrultusunda heyet bugün, Edirne’deki mültecilerin durumunu yerinde inceleyecek. Ziyarete ve duruma ilişkin Milliyet’e bilgi veren Ağbaba şunları söyledi:


“Dünyanın gündemine gelen bu soruna yönelik bir komisyon kuruldu. İlk ziyaretimizi Edirne’ye yapacağız. Edirne’de ve İstanbul’da incelemelerde bulunacağız. Sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantı yapacağız. Belediyelere yönelik bir genelge yayınladık, masalar oluşturuyoruz. CHP’li belediyeler her tarafta mülteciler için duyarlı olacak. Edirne Belediyesi, sağlık, yeme ve içme konusunda her türlü ihtiyacı sağlıyor. İstanbul Esenler Otogarı’ndaki mültecilere de Bakırköy Belediyemiz yardım ediyor. Gerekirse bu konuyla ilgili hükümetle de biraraya gelmeye hazırız.”