Gündem CHP raporu: Bölge halkı ‘duygusal kopuş’ yaşıyor

CHP raporu: Bölge halkı ‘duygusal kopuş’ yaşıyor

02.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP heyetinin Hakkâri, Van ve Bitlis raporu tamamlandı. Raporda, terörün ekonomik sorunları büyüttüğü, bölgede işsizlik ve yoksulluğun arttığı vurgulandı ve öneriler sıralandı

CHP raporu: Bölge halkı  ‘duygusal kopuş’ yaşıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak başkanlığındaki CHP heyetinin, Hakkâri, Van ve Bitlis raporuna bölge halkının “duygusal kopuş” yaşadığı tespiti yansıdı. Raporda, “Duygusal kopuşun önlenmesine yönelik olarak, partimizin bölge illerine daha fazla ziyaret gerçekleştirilmesi” önerisi yer aldı.

Budak başkanlığında, Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ve PM üyesi Alper Keten’den oluşan heyetin incelemelerine ilişkin raporu tamamlandı.

Raporda, “Şiddet ortamının ekonomik sorunları büyüttüğü, işsizlik ve yoksulluğun arttığı, bunun da terör sorununu daha da derinleştirme potansiyeli taşıdığı bildirilmektedir. Bu noktada CHP’nin çözüme ve barışa etkin destek vermesi istenmektedir. CHP’nin manevi desteğinin, iktidar olmasa da bölgeyle ilgilenmesi, şefkat göstermesinin önemli olduğu vurgulanmaktadır” denildi.

Raporda, şu öneriler yer aldı:

- Partimizin TBMM’de, “Üçüncü Yol Perspektifi”nde çözüm önerisinin doğru ve etkin şekilde tüm Türkiye genelinde anlatılması.
- Dolmabahçe Mutabakatı’nın iki muhatabının, çözüm masasının neden devrildiği konusunda açıklama yapmalarını sağlamaya dönük çabalar yürütülmesi.
- Bölgede CHP siyaseti yürütmenin zorluğu dikkate alınarak, örgüte özel destek sağlanması.
- TOKİ’nin uygulamaları ve kentsel dönüşüm konularının takip edilerek, halkın çıkarına çözüm geliştirilmesi için mücadele yürütülmesi.
n Şiddet nedeniyle göç etmek zorunda kalan yurttaşların sorunlarıyla ilgili çalışmalar yürütülmesi ve durumlarının gündemde tutulması.