Gündem CHP üyelerine Twitter dersleri!

CHP üyelerine Twitter dersleri!

26.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin sosyal medya ekibi tarafından hazırlanan ‘Twitter kılavuzu’ PM üyelerine dağıtıldı. Kılavuzda, “Yeterli sayıda ve içeriğine güvenli tweet atın. 140 karakter kuralına sadık kalın, Siyaset dışında da bir hayatınız olduğunu gösterin” gibi tavsiyeler bulunuyor...

CHP üyelerine Twitter dersleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında önceki gün yapılan Parti Meclisi toplantısında, PM üyelerine partinin sosyal medya ekibi tarafından 11 maddelik bir mini Twitter kılavuzu dağıtıldı. İlginç tavsiyelerin yer aldığı klavuzda özetle şu ifadeler yer alıyor:
- Güvenliğe önem verin. Twitter şifrenizi 25 hanenin üzerinde büyük-küçük harf duyarlı ve noktalama işaretleri kullanarak oluşturun.
- Yeterli sayıda ve içeriğine güvenli tweet atın. Sık ve sürekli tweet atarak takipçilerinizin sizi unfollow etmesine neden olabilirsiniz. İçeriği konusunda emin olmadığınız haber ve fotoğrafları büyük krizlere yol açmaması için tweet’leştirmeyin.
- Sade ve esprili bir dil kullanın. Twitter kullanıcılarının çoğunluğunu 16-29 yaş arası gençler oluşturur. Türkiye’de yaşanan Gezi Direnişi ile siyaset üzerinde çok büyük etkileri olduğunu gördüğümüz gençlere hitap etmek için esprili, sade bir dil kullanmayı tercih edin.
- Gençlere seslenin. Tweet’lerinizde gençlere yönelik açıklamalara yer vermek ve çağrılarda bulunmak Twitter’dan aldığınız verimi artıracaktır.
- 140 karakter kuralına sadık kalın. Twitter’ın en önemli kuralı kendini 140 karakter ile ifade edebilmesidir. Dolayısıyla anlatılmak isteneni en yalın hale getirmek durumundayız. Yarıda kalmış cümlenin devamının bir sonraki tweet’te verilmesi twitter’dan aldığınız verimi olumsuz etkileyecektir.
- Hikâye yaratın. Yapılan ziyaretleri, mitingleri açıkça belirtmek yerine dolaylı yoldan kullanıcıya hissettirerek bir hikaye yaratmak ya da mesaj vermek daha etkili olacaktır.

‘Görmezden gelmeyin’
- Gündemi yakalayın. Twitter gündemi sürekli olarak değiştiğinden gündemi yakalamak oldukça önemlidir. Gündemi anında yakaladığımız takdirde aldığımız yüksek etkileşim sağlayacağı gibi sosyal medya hesaplarına çok daha olumlu bir geri dönüş sağlayacaktır.
- Gerektiğinde özür dilemekten kaçınmayın. Sosyal medya üzerinden yapılan olası bir yanlış açıklama sonrası içten bir dil ile özür dilemek yine dikkat edilmesi gereken hususlardandır. Her şey unutulur elbet sanmayın.
- Siyaset dışında da bir hayatınız olduğunu gösterin. Spor, sanat gibi siyaset dışı gündem ile ilgili yapılan paylaşımlar profili tekdüzelikten kurtarıp, kullanıcı ilgisini artıracaktır.
- Görmezden gelmeyin, retweet edin. Sosyal medyadan aldığımız verimi etkilen unsurlardan biri de retweet özelliğidir.