Ekonomi Çiftçinin borç erteleme sevinci

Çiftçinin borç erteleme sevinci

12.10.2016 - 10:05 | Son Güncellenme:

Ankara'nın Polatlı ilçesinde tarladaki ürünleri doğal afetten etkilenen üreticilerin borçları bir yıl süreyle erteleniyor.

Çiftçinin borç erteleme sevinci

Ankara'nın Polatlı ilçesinde tarladaki ürünleri doğal afetten etkilenen üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları bir yıl süreyle erteleniyor.

Haberin Devamı

İlçedeki 30 muhtar, Konya, Beypazarı ve Haymana'nın kuraklık ve benzeri afetlerden dolayı 'borç erteleme' kapsamına alındığını öğrendikten sonra Polatlı için de harekete geçti. Muhtarlar adına bir açıklama yapan Kargalı Mahallesi Muhtarı Muzaffer Atik, 'Çevremizdeki il ve ilçelerde yaşanan doğal afet Polatlımızda da meydana gelmiştir. Bizim ilçemizde ilk etapta 16 köy afet kapsamına alındı. Fakat biz gerek hükümet nezdinde ve gerekse kamu kuruluşları nezdinde girişimde bulunduk. Polatlı'daki tarımsal üretim yeniden gözden geçirildi ve girişimlerimiz sonucunda Polatlı'nın geneli borç erteleme kapsamına girdi. Bununla ilgili yasal düzenlemeler yapılıyor' dedi.

ERTELENECEK BORÇ MİKTARI 410 MİLYON TL

Haberin Devamı

Kargalı Muhtarı Muzaffer Atik yaptığı açıklamada, Polatlı'daki çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 410 milyon lira civarında olduğunu söyledi. Borçların bir yıl süreyle yüzde 3 faiz miktarıyla erteleneceğini söyleyen Atik, 'Çiftçimiz borçlu ve beklediği ürünü alamayınca zor duruma düştü. Bu erteleme çiftçimize nefes aldıracak' dedi.

Atik ve beraberindeki diğer muhtarlar, heyet olarak ilçe Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer'i de ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti.