Ege ‘Çılgın’ operasyon

‘Çılgın’ operasyon

22.10.2017 - 03:46 | Son Güncellenme:

İzmir’in en büyük uyuşturucu satıcısı olduğu belirtilen ‘Çılgın’ lakaplı çete çökertildi. Şebekeye yönelik operasyonlarla tutuklananların sayısı 34’e çıktı

‘Çılgın’ operasyon

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın talimatıyla, kentin en büyük uyuşturucu satıcılarından olduğu belirtilen ‘Çılgın’ lakaplı A.V.’nin şebekesi çökertildi. Polisin sürdürdüğü çalışmalar sonucu A.V. ile annesi G.V.’nin de aralarında bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alındı. 280 kişinin görev aldığı operasyonda, şüphelilerle birlikte 60 kilo esrar, 250 gram kokain, satışa hazır hale getirilmiş şeffaf jelatin ve kağıtlara sarılı uyuşturucu maddeler, uyuşturucu madde paketlemesinde kullanılan şeffaf kilitli poşetler, 3 hassas terazi, 3 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız tüfek, 45 tabanca fişeği, 5 tüfek fişeği, uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen 1750 lira ile 70 euro ele geçirildi.

Haberin Devamı

21 kişi tutuklandı

İzmir’e uyuşturucu getirdikten sonra belirli bölgelere dağıtan ve buradan da ‘torbacı’ diye tabir edilen sokak satıcıları aracılığıyla satışını sağlayan A.V.’nin, müşterileriyle de araç trafiğine kapalı, kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiş, boşaltılmış bölgelerde buluştuğu saptandı. Ayrıca elemanlarının deşifre olmasını engellemek için de uyuşturucu madde satışı yaptığı yerlerde Doğu ve Güneydoğu illerinden getirdiği gençleri, 20-25 gün çalıştırdıktan sonra değiştirdiği, günlük yevmiyelerle kandırdığı belirlendi. Son operasyonla yakalanan 22 kişi adliyeye sevk edildi, 21’i tutuklandı, biri serbest bırakıldı. Şebekeye yönelik operasyonlarla tutuklananların sayısı 34’e yükseldi.