Adana Cinayet Sanığı Baba Ve Oğlu Hakim Karşısında

Cinayet Sanığı Baba Ve Oğlu Hakim Karşısında

27.07.2018 - 12:55 | Son Güncellenme:

Adana'da duvar örme meselesinden komşu aileler arasında çıkan bıçaklı kavgada baba ve oğlunu öldürdüğü iddia eden 2 sanığın yargılanmasına başlandı

Cinayet Sanığı Baba Ve Oğlu Hakim Karşısında

ADANA (AA) - Adana'da duvar örme meselesinden komşu 2 aile arasında çıkan bıçaklı kavgada baba ve çocuğunu öldürdüğü iddia edilen baba ve oğlu hakkında müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Haberin Devamı

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar M.Ö. ve oğlu T.Ö, kavgada öldürülen baba ve oğlunun yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık M.Ö, savunmasında, komşularıyla çıkan kavga sırasında kendini savunmak için cebinde bıçağını çıkartıp rastgele salladığını iddia etti. "İlk önce Yusuf'a, ardından da babası İslam'a vurdum. Bende kesinlikle silah yoktu." diyen M.Ö, olay sırasında sırtından vurulduğunu söyledi.

T.Ö. de suçsuz olduğunu, kavgada babasını kurtarmaya çalışırken 4 kişinin saldırısına uğradığını öne sürdü.

Maktul Yusuf Alçelik'in elinde tüfek olduğunu savunan T.Ö, "Kurtulup evimizin içine kaçtım, polisi aradım. Dışarıdan 'Çocuğa ateş etmeyin.' diye bir ses duydum. Balkondan baktığımda Yusuf beni tutup çekti. Elimde kesinlikle bıçak yoktu. Yusuf'a ben bıçakla vurmadım. Yusuf'un öldüğünü emniyette öğrendim." dedi.

Haberin Devamı

İslam Alçelik'in eşi Özgül Alçelik ise sanıklardan şikayetçi oldu.

Sanık M.Ö'nün arsalarını ihlal ettiğini savunan Alçelik, "Eşim duvar örecekti, sanık izin vermedi. Eşim evi aldığımız M.G'yi çağırdı, birlikte dama çıktılar. Bu sırada M.Ö. aşağıdan küfür ediyordu. Bizimkiler de aşağıya indi. Sanık eşimi bıçakladı." ifadelerini kullandı.

Mehmet Alçelik de babasını M.Ö, kardeşini de T.Ö'nün bıçaklayarak öldürdüğünü gördüğünü ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, sanık baba ve oğlunun tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Adana'da 19 Haziran 2017'de iki komşu arasında 2 metrekarelik bölüme duvar örme meselesinden çıkan bıçaklı kavgada ağır yaralanan İslam (68) ve oğlu Yusuf Alçelik (17), kaldırıldıkları özel hastanede hayatını kaybetmişti.