Gündem Cinayeti küçük kardeş üstlendi

Cinayeti küçük kardeş üstlendi

07.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul otogarında Hamdullah Ayaydın’ı öldürmek ve 19 yaşındaki C.İ.’yi bıçakla yaralamakla suçundan aranırken İzmir’de yakalanan 6 şüpheli, dün İstanbul’a getirilerek adliyeye sevk edildi.

Cinayeti küçük kardeş üstlendi


Cinayeti, C.İ.’nin yaşı küçük kardeşinin üstlendiği öğrenildi. Mardin’den otobüse binerek İstanbul’a kaçan 25 yaşındaki Hamdullah Ayaydın ile 19 yaşındaki baldızı C.İ, İstanbul’da otobüsten indikleri sırada bıçaklı saldırıya uğramıştı.
Saldırı sonucu Ayaydın olay yerinde hayatını kaybederken C.İ ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında şüphelilerin izine İzmir’de rastlanıldı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan C.İ’nin kardeşleri S.İ (17) ile Y.İ (23) ve amcasının oğulları A.İ (26), E.İ (25), İ.İ(19) ve Ş.İ (27) İzmir’e giden İstanbul Emniyet Müdürlüğü polisleri tarafından dün sabah İstanbul’a getirildi. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından savcı karşısına çıkarıldı. Şüphelilere, adliyeye getirilirken çelik yelek giydirildi.
Savcı odasının bulunduğu koridor çevik kuvvet polisleri tarafından kapatıldı ve avukatlar dışında kimsenin girmesine izin verilmedi. Cinayeti de C.İ’nin yaşı küçük olan kardeşi S.İ’nin üstlendiği öğrenildi.

6 kişi tutuklandı
Savcılıkta olduğu gibi, mahkemede de susma hakkını kullanan ve ifade vermeyen biri 18 yaşından küçük 6 şüpheli, “Töre saikiyle kasten adam öldürmek” suçundan tutuklandı. Zanlılar Metris Cezaevi’ne gönderildi.