Gündem Cinayetler gizleniyor

Cinayetler gizleniyor

01.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, İmbat Madencilik'te meydana gelen kazada Yusuf Çakıroğlu isimli işçinin yaşamını yitirdiğini belirterek, "İş cinayetlerini saklıyorlar artık" dedi.

Cinayetler  gizleniyor


CHP'li Özel, dün yaptığı açıklamada, dün İmbat Madencilik'te meydana gelen kazada Yusuf Çakıroğlu'nun yaşamını yitirdiğini belirterek, "Biz bu olanlara tanıklık etmekten, eksikleri söylemekten, tedbir alın demekten utanıyoruz artık ama birileri kılını kıpırdatmamaktan hiç utanmıyor Öyle ki iş cinayetlerini de saklıyorlar artık.

Bakan Çelik’in Yanıtı
Bakanlığa sorduğumuz soru önergesinin cevabında Soma faciasının hemen ardından Eylül ayında İmbat Madencilik’te kaybettiğimiz Metin Keskin’i ölümden, yaşananı ise iş kazasından saymaya bile tenezzül etmemmişler. Kim bilir daha hangi cinayetleri gizliyor, hangi kazaların üstünü örtbas etmeye çalışıyorlar! Sürekli söylüyorum: 13 Mayıs'ta Eynez madeni ne kadar güvenliyse, şu anda çalışmakta olan tüm madenler de o kadar güvenli. Yeni felaketler kapıda. Ama iktidar duymuyor, duymamak için direniyor. Soma faciasından kimsenin ders aldığı yok. Bu gidişle Soma’da ve diğer madenlerde ölümler bitmeyecek. " ifadelerini kullandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir süre önce Özel'in İmbat Madencilik A.Ş.'de işçilerin zor koşullarda çalıştığına yönelik soru önergesine verdiği yanıtta, "İşçi şikayetleriyle ilgili bakanlığımız iş müfettişlerince 22-27 Mayıs tarihlerinde işyerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden denetim gerçekleştirmiştir. 2014'te bakanlığımıza intikal eden şikayet dilekçeleri üzerine söz konusu işyerinde 11-12 Haziran 2014 tarihlerinde inceleme teftişi yapılmıştır. Dev-Maden-Sen'in işçilere sendikal baskı uygulandığına ilişkin dilekçesi üzerine yapılan teftiş halihazırda devam etmekte olup, tekamül etmiş bir rapor bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.