Gündem 102 bin TL’lik medyum ‘cin’liği

102 bin TL’lik medyum ‘cin’liği

15.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da eşiyle sorunları olan kadının, ‘Cinlerimle sıkıntılarını çözeceğiz’ diyerek 102 bin TL’sini dolandıran C.Ö., üç yıl hapis cezasına çarptırıldı

102 bin TL’lik medyum ‘cin’liği

İstanbul’da komşusu aracılığıyla tanıştığı kişinin medyum olduğunu söyleyerek kendisini dolandırdığını iddia eden kadın şikâyetçi oldu. Şüpheli hakkında, “Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın karar duruşmasında dolandırıldığı iddia edilen kadının komşusu ifade verdi.

‘Parayı askerden alsın’
Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, ev kadını, şikâyetçi M.C. ve avukatı katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenilen M.C.’nin komşusu F.T, medyum olduğunu iddia eden C.Ö ile M.C.’yi kendisinin tanıştırdığını söyleyerek, “Ağabeyimin hastalığını bildi, kendisine inanmaya başladık. Emanet olarak 2 bin lira istedi, verdim. Verdiğim paraları geri alamadım. Askerleri ve cinleri varmış. Komşum olan M.C.’nin de amcasının hastalıklarını bildi. Korkularım vardı, bana birilerinin musallat olduğunu söyledi” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı “Başkasına sorup bilemez mi? Askerleri varsa askerlerinden alsın parayı, sizden neden almış? İşi biliyorlar” diye konuştu.

Kredi kartını almış!
C.Ö.’nün M.C.’den kredi kartları aldığını da belirten savcı, kredi kartlarından 100 bin liraya yakın harcama yapılmasına rağmen bu paranın müştekiye geri ödenmediğini kaydetti ve sanığın “Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, sanık C.Ö.’nün 3 yıl hapis ve 15 bin lira da adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.