Ankara “Cinnah Genç Yazarlar Kompozisyon Yarışması” Ödül Töreni

“Cinnah Genç Yazarlar Kompozisyon Yarışması” Ödül Töreni

14.06.2017 - 17:47 | Son Güncellenme:

.

“Cinnah Genç Yazarlar Kompozisyon Yarışması” Ödül Töreni

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Cinnah Genç Yazarlar Kompozisyon Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Bakan Yılmaz, Pakistan ve Türkiye arasındaki kardeşlik bağının halktan halka olduğunu belirterek, “Dünyada böyle bir dostluk ve kardeşlik ilişkisine sahip ülke sayısı çok azdır” dedi.
Adını Pakistan’ın kurucu lideri Muhammed Ali Cinnah’tan alan “Cinnah Genç Yazarlar Kompozisyon Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yarışmada Pakistan konulu kompozisyonu ile birinci olan Malatya Sadreddin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Yıldırım, ödülünü Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın elinden aldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği iş birliğinde düzenlenen yarışma ve ödül törenine çok sayıda davetli katıldı. İki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan program, Pakistan ve Türkiye hakkında hazırlanan kısa film gösterimiyle devam etti. Söz konusu yarışmanın teması bu yıl "Pakistan-Türkiye Kardeşliği" olarak belirlenirken, "Muhacire Ensar Olan Pakistan" isimli kompozisyonu ile birinci olan Fatma Yıldırım yazdığı eseri okurken salondan büyük alkış aldı.

“Dünyada böyle bir dostluk ve kardeşlik ilişkisine sahip ülke sayısı çok azdır”
Ödül töreninde konuşan Mili Eğitim Bakanı Yılmaz, Pakistan ve Türkiye arasındaki yakın ilişkilere dikkat çekerek, “Pakistan ve Türkiye arasındaki kardeşlik bağı halktan halkadır, hükümetlerin değişmesiyle bu bağ değişmez. Dünyada böyle bir dostluk ve kardeşlik ilişkisine sahip ülke sayısı çok azdır. Bizlere ve size düşen görev bu özel ve değerli ilişkiyi daha da güçlendirmektir. Bu etkinlik de buna hizmet etmektedir. Ülkelerin kaderlerinde dönüm noktası olan liderler vardır; Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi, Muhammed Ali Cinnah gibi. Ülkelerin fikir adamları vardır, ülkelerin zor dönemlerinde halkına umut olmuş, umut vermiş Muhammed İkbal gibi, Mehmet Akif Ersoy gibi. Pakistan ve Türkiye tarih boyunca birbirlerine destek vererek pek çok zorluğun üstesinden gelmiştir. Türkiye, Pakistan halkının Türk milli mücadelesine verdiği desteği unutmaz, bu dayanışma örneği unutulmamak üzere zihinlere ve gönüllere kazınmıştır. Önümüzdeki dönemde de her türlü iş birliğini artırmamız gerekir” dedi.

“Yarışmanın temel hedefi genç nesillere ulaşmak”
Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood ise bahsi geçen yarışmanın düzenlenmesindeki amacın genç nesillere ulaşmak olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Kompozisyonlar hem öğrencilerin gösterdikleri özel ilgiye hem de Pakistan-Türkiye ilişkilerine yaptıkları değerlli katkıları yansıtmaktadır. Bu kompozisyonlarda bulunan derin düşünme ve üst düzey bilgi gerçekten oldukça etkileyici. Aslında bu yarışmanın ve törenin düzenlenmesinin temel hedefi genç nesillere ulaşmak. Kurtuluş Savaşı’nda, deprem ve sel felaketlerinde her zaman yan yana olmuş Kıbrıs ve Keşmir konularında dayanışma içinde olmuş iki ülkenin renkli geleneklerini bu vesile ile tanıtmaktır.”