Dünya Çipras: Türkiye’nin AB yolunu destekliyoruz

Çipras: Türkiye’nin AB yolunu destekliyoruz

19.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Beyaz Saray’da bir görüşme gerçekleştirdi.

Çipras: Türkiye’nin  AB yolunu destekliyoruz

İki siyasi, ortak basın toplantısı düzenlerken, Trump, Yunanistan’la yakın ilişkileri sürdüreceklerini belirtti, ayrıca Yunan F-16 savaş uçaklarının 2.4 milyar dolar karşılığında modernize edileceğini açıkladı. Yunanistan Başbakanı Çipras ise ABD-Yunanistan ilişkileri kadar Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin gidişatına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye ile Ege Denizi kapsamında zaman zaman sorunlar yaşadıklarını dile getiren Çipras, “Buna karşın Türkiye’nin Avrupa yolunu destekliyoruz. Bölgesel bir güç olarak Türkiye’ye saygı duyuyoruz. Türkiye’nin Avrupa perspektifine, Batı ve NATO ile iş birliğine bağlı kalması gerektiğine inanıyoruz” yorumunu yaptı. Çipras, Türkiye’nin NATO bünyesinde kalması ve Avrupa çizgisini sürdürmesi gerektiğine inandığını da vurguladı. Kıbrıs sorununa da değinen Çipras, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi zemininde, Kıbrıs konusunda adil ve uygulanabilir bir çözüme ulaşmayı umuyoruz” ifadesini kullandı.

‘Bela’ demişti

Basın toplantısında Çipras’ın geçen yıl henüz Trump ABD Başkanı seçilmeden önce yaptığı bir açıklama hatırlatıldı. Bir gazeteci Çipras’a, “Trump’ın başkan seçilme ihtimaliyle ilgili olarak ‘Umarım böyle bir belayla yüzleşmeyiz’ demiştiniz” sorusunu sordu. Gazeteciler arasında gülüşmelere yol açan soru üzerine Trump, “Bunu, konuşmamı yapmadan önce öğrenmeyi dilerdim” dedi.

Haberin Devamı