Ekonomi Ciroda 9 milyarı aştı yatırıma devam dedi

Ciroda 9 milyarı aştı yatırıma devam dedi

12.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Alman sigorta devi Allianz’ın Türkiye’nin geleceğine yatırım yaptığını söyleyen CEO Aylin Coqui, yatırımda 5 milyar TL’ye ulaşıldığını açıklarken, “Hız kesmeyeceğiz” mesajını verdi

Ciroda 9 milyarı aştı yatırıma devam dedi

Geçen yılı 9.2 milyar TL’lik ciro ile kapatan Allianz Türkiye’nin CEO’su Aylin Somersan Coqui, şirketin 2008’den bu yana Türkiye’de yaptığı yatırım tutarının 5 milyar liraya ulaştığını söyledi. Şirketin yatırımlarına bu yıl da devam edeceği bildirildi.
Global ekonomiyi derinden etkileyen siyasi, ekonomik ve jeopolitik gelişmelerin yaşandığı bir yılın geride bırakıldığını anlatan Aylin Somersan Coqui, şirketin geçen yıl 22.8 milyar lira aktif büyüklük ve 807 milyon lira net karı yakalayarak sektördeki finansal gücünü koruduğunu ifade etti. Dengeli portföyüyle tüm branşlarda aktif olan Allianz Türkiye’nin, hayat dışı branşta 5.1 milyar lira prim üretimi ve yüzde 12.9’luk pazar payıyla sektör liderliğini sürdürdüğünü de açıkladı.

Haberin Devamı

‘Serbest olalım’

Aylin Somersan Coqui, döviz kurunda yaşanan gelişmelerin kasko sigortalarında maliyet ve fiyat baskısı yapacağını ifade ederken, sektör açısından dünya ve Türkiye’de düşük faiz seviyesini, iklim değişikliklerini, dijital ve teknolojik gelişmeleri temel riskler olarak sıraladı. Coqui, sektörde büyük paya sahip olan trafik sigortalarına getirilen mevzuat düzenlemelerinin etkisiyle karlılık ve büyüme sorunları yaşandığını belirtti. Söz konusu negatif etkinin 2018 yılında devam edeceği görüşünde olduklarını belirten Coqui, “Biz sorunun çözümünü serbest tarifede görüyoruz. Sektörümüz adına temel beklentimiz ve umudumuz, trafik tavan fiyat uygulaması konusunda bütüncül bir yaklaşımla bütün tarafların yararına olacak kalıcı bir çözümün üretilmesi ve yeniden serbest tarife sistemine geri dönülmesi yönünde” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

770 çalışanlı ‘İzmir kampüs’

Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqui, toplum için değer yaratmaya devam ettiklerini belirterek, “Büyüme öngörülerimiz, iş sürekliliği ve sürdürülebilirlik yaklaşımımız doğrultusunda İzmir’in Gaziemir ilçesinde yatırımını yaptığımız operasyon merkezimiz Allianz Kampüs’e taşındık” dedi.

Toplam 1.100 çalışan kapasiteli Allianz Kampüs, sürdürülebilirlik ilkelerine uygun bir şekilde, yenilenebilir enerji kaynakları kullanan, çevre ve çalışan dostu bir mekan olarak tasarlandı, yeşil alanları, açıkhava spor sahaları, iç mekan spor salonuyla toplam 17 dönümlük bir arsa üzerinde inşa edildi. Sahip olduğu teknolojik altyapı ve donanım özellikleriyle Allianz Kampüs yeni nesil bir akıllı bina olma niteliğini de taşıyor. 27 milyon euro’luk Allianz Kampüs yatırımının yüzde 75’i için İzmir menşeli firmalarla çalışıldı. Bölgede istihdam yaratmış olmanın da mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Aylin Somersan Coqui, “Bu yılın sonuna kadar Allianz Kampüs’te 770 çalışanımızın olacağını öngörüyoruz” dedi.

Yeni ‘deprem’ merkezi yolda

Coqui, 5 milyon euro’luk yatırımla Beykoz’daki Türk-Alman Üniversitesi kampüsü içinde kurulacak olan Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi’nin temellerinin bu yıl atılacağını söyledi. Merkezde risklerin azaltılması ve önlenmesine yönelik danışmanlık verileceğini belirten Coqui, toplumsal risk farkındalığının artırılmasına önemli katkı sağlayacaklarını kaydetti. Aylin Somersan Coqui, Türkiye’nin ilk akredite deprem laboratuvarının Allianz Teknik’te yer alacağını vurgulayarak, “Eğitici oyuncaklar ve simülasyon ekipmanlarıyla genç öğrencilerin eğlenerek öğrenecekleri bir ortam yaratacağız. Endüstriye yönelik yangın ve deprem testleri yürüteceğiz” dedi.