Gündem Cizre'de hendek kazılan sokaklara PKK bayrakları asıldı

Cizre'de hendek kazılan sokaklara PKK bayrakları asıldı

22.01.2015 - 16:30 | Son Güncellenme:

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde yaşanan ve 6 kişinin yaşamını yitirdiği olaylar sırasında PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin mahallelerde kazdığı hendekler dururken, bazı sokaklara Abdullah Öcalan posterleri ile PKK flamalarının asıldığı görüldü. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, hendeklerin en kısa sürede kapatılacağını söyledi.

Cizrede hendek kazılan sokaklara PKK bayrakları asıldı


Cizre'de 26 Aralık'tan bu yaşanan yaşanan ve 6 kişinin öldüğü olayların ardından ilçede son günlerde sakinlik yaşanıyor. YDG-H üyelerinin ilçenin Nur, Sur, Cudi ve Yafes mahallelerine güvenlik güçlerinin girmesini engellemek için kazdığı hendekler dururken, bazı sokaklara da Abdullah Öcalan posterleri ile PKK flamalarının asıldığı görüldü. Bazı hendeklerin başında ise kapatma çalışmalarına başlanması için iş makinelerinin bekletildiği görüldü. DBP ve HDP'li yetkililer, iş makinelerinin hendekleri kapatmak için bekletildiğini belirterek, polisin tekrar mahallelere girmesiyle yeni provokasyonların yaşanabileceği ihtimali üzerine beklemede olduklarını dile getirdi.

Kapatılan sokaklara araçlar giremezken, seyyar satıcıların, kazılan hendekler yüzünden girmekte zorlandıkları görüldü. Polislerin özellikle Hüda-Par üyelerine ait evlerin bulunduğu Nur Mahallesi'nde ise özel harekat timleri zırhlı araçlarla sürekli nöbet tutuyor.

Cizre'de son olarak başından vuralarak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan için kurulan taziyeye, Diyarbakır, Batman, Siirt, Nusaybin, Mardin, Kızıltepe, İdil, Şırnak ve Silopi'den çok sayıda Barış Annesi katıldı. Yafes Mahallesi'ndeki taziye çadırını ziyaret eden kadınlar, Kazanhan ailesine başsağılğı dileyerek dualar okudu. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, hendeklerin toplananlara hitaben yaptığı konuşmada, hendeklerin kapatılması için iş makinlerinin hazır bekletildiğini ve en kısa sürede kapatılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Cizrede hendek kazılan sokaklara PKK bayrakları asıldı