Şırnak Cizre'de tarla günü etkinliği

Cizre'de tarla günü etkinliği

08.05.2014 - 15:03 | Son Güncellenme:

Şırnak'ın Cizre ilçesinde ilk defa düzenlenen Tarla Günü etkinlikleri kapsamında, çiftçilere daha verimli ve bilinçli üretim yapmaları için eğitim semineri verildi.

Cizrede tarla günü etkinliği

Şırnak'ın Cizre ilçesinde ilk defa düzenlenen Tarla Günü etkinlikleri kapsamında, çiftçilere daha verimli ve bilinçli üretim yapmaları için eğitim semineri verildi.
Cizre Gıda, Tarım ve Hayvanlık İlçe Müdürlüğü ile İlçe Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçilere yönelik Öğretmenevi'nde Tarla Günü etkinliği kapsamında eğitim semineri verildi. Seminerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü Araştırma Enstitüsünden gelen iki uzman tarafından çiftçilere, araziye göre ürün ve tohumun yanında doğal afetler ve bilinçli ilaçlamanın önemini aktardıktan sonra, bölgede genelde bulunan zararlı böceklere ve hastalıklara karşı bilinçli ve zamanında ilaçlamanın önemi ile ilgili geniş bir biçimde sunum yapıldı.
Öğretmenevindeki seminerin ardından ilçeye bağlı Bozalan köyündeki bir araziye çıkan çiftçilere, uzmanlar tarafından topraktan tahılın hasadına kadar nasıl daha iyi verim alınır, yapılan emeğin boşa gitmemesi için bütün teknik bilgilerin yanı sıra buğday tarlasında bulunan böcek çeşitlerini, tahılda bulunan hastalıkları yerinde çiftçilere göstererek detaylı bir şekilde bilgiler aktarıldı. Cizre’de ilk defa Tarla Günü etkinliğinin düzenlendiğini belirten Cizre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Buğday, Tarla Günü nedeni ile Cizre’de ilk defa düzenlediğimiz etkinlikle, Diyarbakır’dan iki uzmanı ilçeye davet ederek bölgede üretim yapan çiftçilere seminer verildiğini söyledi. Buğday, "Seminerde çiftçilerimiz topraktan tahılın hasadına kadar nasıl daha iyi verim alırız, yapılan emeğin boşa gitmemesi için bütün teknik bilgileri aldılar. Bunun yanında da uzman arkadaşlarımızla birlikte arazide, buğday tarlasında çiftçilerimize tahıl çeşitleri hastalıkları ve Zaralı böcekler konusunda detaylı bilgiler verdiler. Hem bizler ve hem de çiftçilerimiz bu programdan çok faydalandık. Uzmanlarımıza ve programa katılan çiftçilerimize teşekkür ederim" dedi.
Cizre Ziraat Odası Başkanı Behmen Yılmaz ise, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü Araştırma Enstitüsü uzmanlarının vermiş olduğu seminerin çok yararlı geçtiğini söyledi. Yılmaz, "Bu sonum sonunda çiftçilerimiz yaşadıkları sorunları anlatarak uzmanlarla bilgi alışverişinde bulundu. Bunun yanı sıra çiftçiler tarafından tespit edilen ve buğdayın verimini azaltan pas hastalığı ile ilgili uzmanlar tarafından çiftçilerimiz bilgilendirildi. Bu vesile ile bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Cizre Gıda, Tarım ve Hayvanlık İlçe Müdürü Ayhan Buğday ve tüm personellere, Diyarbakır’dan buraya gelip sunum yapan uzman arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Cizreli çiftçiler ise seminerin kendileri için çok faydalı olduğunu belirterek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.