Gündem Cizre’de yasak devam ediyor

Cizre’de yasak devam ediyor

06.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak Valiliği, sık sık yasa dışı gösteriler ve olaylara sahne olan Cizre’de önceki akşam ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Cizre’de yasak devam ediyor

Şırnak Valiliği, sık sık yasa dışı gösteriler ve olaylara sahne olan Cizre’de önceki akşam ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Sokağa çıkma yasağının ardından ilçede tüm giriş ve çıkışlar kapatıldı. İlçe merkezinden geçen ve Irak’a açılan uluslararası İpek Yolu’nda ulaşım durdu. GSM operatörlerine ait telefonlar ve internet bağlantılarının kesilmesinden sonra aranan PKK’lıların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Özel Harekat timleri ile zırhlı araçların katıldığı operasyonlar ilçenin Nur, Yafes ile Cudi mahallelerinde yoğunlaştı.

Haberin Devamı


2 kişi öldü iddiası

Polise ait zırhlı araçların mahallelere girmesini engellemek için barikat kuran PKK’lılar mevzilendikleri yerlerden polise ateş açtı. Polislerin de karşılık vermesiyle başlayan çatışmalar, aralıklarla gece boyu sürdü. Cizre Belediye Başkanı DBP’li Leyla İmret, PKK çizgisinde yurt dışından yayın yapan bir televizyon kanalına bağlanarak “Çatışmalarda maalesef 2 kişinin öldüğü bilgisini aldık. Birçok yaralı var” dedi. Dün gece ise yine Şırnak’ta PKK’lılar 3 asker ve polis noktasını eş zamanlı roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi, ölen ya da yaralanan olmadı.


2 asker yaralı

Beytüşşebap ilçesinde ise askeri bölgelere roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 2 asker yaralandı. Batman’da güvenlik güçlerine saldırı hazırlığında olduğu belirtilen PKK’lıların üzerinde taşıdığı patlayıcının infilak etmesi nedeniyle 23 yaşındaki Veysi Rüzgar Koç öldü, 3 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Öte yandan Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bazı sokaklara hendek kazıldığı ihbarı üzerine güvenlik güçleri ile PKK’nın şehir yapılanması YDG-H üyeleri arasında çatışma çıktı. Çatışmanın arasında kalan S.O. adlı hamile kadın yaralandı. Hastaneye kaldırılan S.O.’nun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde de hendekleri kapatma çalışmalarını sürdüren polis ekiplerine saldırı düzenlenmek isteyen Doğan Özalp bombanın elinde patlaması sonucu yaralandı. Hakkari Yüksekova’da ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan edilen Dağlıca bölgesinde 17 Ağustos’ta HDP ve DBP tarafından başlatılan sözde ‘canlı kalkan’ eylemi yapan 30 kişi gözaltına alındı.