Dünya Clinton’ın ortağı ‘Sıkıcı Tim’

Clinton’ın ortağı ‘Sıkıcı Tim’

24.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton, başkan yardımcısı adayı olarak Virginia Senatörü Tim Kaine’i seçti. Kaine, Clinton’a birçok artı getirebilecek ‘güvenli’ bir tercih

Clinton’ın ortağı ‘Sıkıcı Tim’

ABD’de 8 Kasım’daki başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı olan Hillary Clinton, yarışa birlikte gireceği başkan yardımcısı adayını açıkladı. Clinton, Virginia Senatörü Tim Kaine’i (58) seçtiğini duyurdu. Clinton, sol eğilimli isimlerle yarışa girmek yerine, merkezde yer alan deneyimli Kaine’i seçerek risk almaktan kaçındı. Clinton, böylece Donald Trump’a ısınamayan ılımlı Cumhuriyetçiler ve bağımsızlara göz kırptı.

Haberin Devamı

Daha önce belediye başkanı ve vali görevlerini üstlenen Kaine’e, orta yolcu ve ılımlı tavrı nedeniyle “Sıkıcı Tim” lakabı takılmıştı. Kendisini şaka yoluyla “siyasetteki en sıkıcı adam” olarak niteleyen Kaine, “Ben sıkıcıyım. Ama sıkıcılar bu ülkede en hızlı büyüyen nüfus grubu” demişti. Kaine’in Clinton’a birçok artı getireceği yorumları yapılıyor. Kaine, ABD’de iki parti arasında gidip gelen ve seçim socuçlarını belirleyen ‘salıncak eyaletler’den Virginia’nın senatörü. Eyalette oldukça sevilen Kaine, kararsızların ibresinin Clinton’a dönmesine yardımcı olabilir. Üniversiteye bir sene ara vererek Honduras’ta gönüllü olarak çalışan Kaine, İspanyolca biliyor. 2013’te göçmen hakları için yaptığı 14 dakikalık konuşma ile, Senato’da İspanyolca konuşan ilk senatör olmuştu. Kaine, Latin kökenli seçmenin desteğini alabilir.

Haberin Devamı

Kaine’i liberallerin gözünde tartışmalı kılan politikası ise kürtaja karşı olması. Ancak üç çocuk babası Senatör, bireysel olarak kürtaja karşı olmasına rağmen kürtaj hakkını desteklediğini söylüyor. Kaine 2008’de de Barack Obama’nın başkan yardımcısı adayları arasında yer almıştı.