Dünya Clinton Trump'ı yerden yere vurdu

Clinton Trump'ı yerden yere vurdu

29.07.2016 - 09:45 | Son Güncellenme:

ABD'de Demokratların başkan adaylığını kabul ederek tarihe geçen kadın siyasetçi, Cumhuriyetçi rakibinin karakteri ve tecrübesinin yetersiz olduğunu söyledi.

Clinton Trumpı yerden yere vurdu

Hillary Clinton, ABD'nin Philadelphia kentinde düzenlenen parti kongresinde Demokrat Parti'nin başkan adaylığını kabul ettiğini açıkladı. Ülkenin ilk kadın başkan adayı olan Clinton, kürsüye çıktığında ise Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'a yüklendi.

Haberin Devamı

Trump’ın geçen hafta başkan adaylığı sırasında yaptığı konuşmada kullandığı "Ben düzeltebilirim" sözünü hedef alan Clinton, "Birçoğumuz 'Ben tek başıma bu işi yapabilirim' diyen bir kişiye inanmayız. Biz ancak birlikte olarak bir meseleyi düzeltebiliriz" dedi.

Milyarder işadamı Trump'ın ABD Başkanı olmak için yeterli karakteri ve tecrübesi olmadığını savunan Clinton, rakibinin halkı ayırdığına ve özellikle göçmenleri hedef aldığına dikkati çekti.

Yine rakibinin sıkça kullandığı "Müslümanlar ABD’ye alınmayacak" sözlerine atıfta bulunan kadın siyasetçi, "Biz bir dini yasaklamayacağız. Bütün Amerikalılarla ve müttefiklerimizle birlikte olarak terörizmi yeneceğiz" dedi.

Hillary Clinton şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Birlikte daha güçlüyüz ve bu söz sadece biz kampanyamızda kullandığımız bir slogan değildir. Bizim ülkemizin üzerine kurulduğu değerlerin bize önemli bir öğretisidir.

Obama gördüğüm en başarılı başkanlardan biri. Amerika Başkan Obama’nın liderliğiyle daha da güçlenmiştir. Ben ise onun arkadaşlığıyla daha iyi bir yerdeyim."

'ŞİMDİYE KADAR YAPTIĞI EN İYİ KONUŞMAYDI'

Clinton’un finans komitesinde bulunan ve aynı zamanda Demokrat Parti Kongre organize komitesinde yer alan Murat Güzel, Anadolu Ajansı'na konuşmayı değerlendirdi.

Kadın siyasetçinin kürsüden seslenişini 'Şimdiye kadar yaptığı en iyi konuşma' olarak nitelendiren Güzel, şunları söyledi:

"Trump konuşmasında kendini ön plana çıkartırken, Clinton birlik mesajları verdi ve parçalanmış Amerikan toplumunu bir arada tutabileceğini vaat etti.

Amerika’da değerler anlamında ciddi bir sarsılma söz konusu ve Trump’ın yükselişi de bu sarsılmanın bir sonucudur. Clinton da bu soruna karşı birlik mesajları verdi ve Demokratları, Cumhuriyetçileri ve bağımsızları bir araya getirebileceğini söyledi. Bu Amerikan halkının ihtiyacı olan bir mesaj.

Clinton, NATO müttefikleriyle ilişkileri daha da güçlendireceğini söyledi ve bu da Clinton’un başkan olması durumunda daha güçlü Türkiye ilişkileri şeklinde yorumlanabilir."