Ekonomi Coca-Cola’dan Filistin’de 600 kişilik istihdam

Coca-Cola’dan Filistin’de 600 kişilik istihdam

10.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Coca-Cola sisteminin Filistin’de en büyük 3’üncü işveren, 5’inci yatırımcı olduğu, sağladığı istihdamın 600 kişiye ulaştığı  bildirildi.

Coca-Cola’dan Filistin’de  600 kişilik istihdam

Coca-Cola ürünlerinin Filistin’deki şişeleme ve dağıtımını yapan National Beverage Company’nin (NBC) Genel Müdürü İmad Hindi, Ramallah’ta basın mensuplarına, Coca-Cola’nın Filistin yatırımları hakkında bilgi verdi. Coca-Cola sisteminin bir parçası olarak gerçekleştirdikleri yatırımlarla ekonomik katkıyı her geçen gün artırmaya devam ettiklerini belirten Hindi, Filistin’de Ramallah, Tulkarim, Jericho ve Gazze’de olmak üzere 4 fabrikada üretim gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Hindi, “1998 yılında kurulduğumuzda 47 kişilik bir ekiptik, yeni yatırımlarla ile bu sayı katlanarak arttı, bugün 600’lü rakamları konuşuyoruz. Faaliyetlerimizin oluşturduğu ekosistem ile dolaylı etkilerimizi de hesaba kattığımızda istihdam etkimiz 6 bini buluyor” ifadelerini kullandı.

Eğitime destek
Coca-Cola’nın, bölgeye yatırım yapan ilk ve en büyük global şirket olmanın yanı sıra başka yatırımlar için de kapıları açtığına dikkati çeken Hindi, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Özellikle satış ve pazarlama konusundaki deneyimlerimizi, küçük ölçekli Filistinli şirketleri desteklemek için kullanıyoruz.”
22 bin çocuğun okulda bilgisayara erişimini sağlayan teknoloji laboratuvarlarından, ilk kadın futbol takımının kurulmasına kadar birçok proje gerçekleştirdiklerini belirten Hindi, bu kapsamda Coca-Cola Vakfı ve Bilkent Üniversitesi işbirliğiyle her yıl seçilen Filistinli öğrencileri bir yıllığına Bilkent Üniversitesi’ne eğitim için gönderdiklerini kaydetti.