Ekonomi Çocuğa yatırımdan asla vazgeçmeyiz

Çocuğa yatırımdan asla vazgeçmeyiz

12.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, kriz ortamlarında kurumların maliyet kısıtlamalarına yönelmelerine dikkat çekerek sosyal sorumluluk projelerinde bu tür kısıtlamalara gitmediklerini söyledi.

Çocuğa yatırımdan asla vazgeçmeyiz

QNB Finansbank’ın Microsoft Türkiye ve Habitat Derneği iş birliği ile hayata geçirdiği ve bu yıl üçüncü yılını dolduran “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi çok önemsediklerini söyleyen Temelgüzeloğlu, çocuğa yatırımı geleceğe yatırım olarak gördüklerini ifade etti. “En önemli yatırımların çocuklara yapılan yatırımlar olduğunu düşünüyorum” diyen Güzeloğlu şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi kapsamında binlerce çocuğa ulaşmaya devam edeceğiz. Çocuğa yatırım ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Yaptığımız işe en uygun sosyal sorumluluk projesinin çocuklara yönelik projeler olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle QNB Finansbank çocuklara odaklandı.”

Devam edecek...

Bankaların ülke ekonomisindeki işlevlerini insan bedenindeki kalp, damar ve sinir sistemine benzeten Temel Güzeloğlu, “Bankalar ekonomide kalp, damar, sinir sistemi gibidir. Ekonomide nerede paraya, finansmana ihtiyaç varsa o doğru kanala parayı yönlendirmelisiniz. Aksi takdirde çöp olur, boşa gider, israf olur. Geleceğe yatırım çocuğa yapılan yatırımdır. Bu projelerden kısmayız. Bu bizim için sürekli ve vazgeçilmezdir. Bu tür projeler sürekliliği olar projelerdir. Bu projemiz devam edecek” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

20 bin çocuğa ulaşıldı

QNB Finansbank Genel Müdürü Güzeloğlu, proje hakkında şöyle konuştu: “Gönüllü finansçılarımızın da katıldığı proje ile üç yıl içerisinde 20 bin çocuğa ulaştık. Hedefimiz bu sayıyı daha da artırmak. Bu proje ile çocukların bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna gelmesini sağlayıp, çocukların yaratıcılığını yaymayı hedefledik.

Dijital çağın çocukları

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, “25 yıldır, Türkiye’de teknolojimizle toplumsal yaşamın her alanına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Teknoloji eğitimi bu alanların başında geliyor. Kodlama eğitimi ile kazanılan beceriler ve düşünme yeteneği, bu yetkinliklerin sağlanmasına yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı. Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır da dijital dünyanın lisanının kodlama olduğuna dikkat çekerek “Kodlamanın temeli olan algoritma, mantıksal ve sıralı şekilde ifade etme yetisini geliştiriyor” dedi.

Uzayda yaşam hayali

QNB Finansbank, Microsoft Türkiye ve Habitat Derneği iş birliği ile üç yıldır düzenlenen Kodu Cup Türkiye 2018 finalinde çocuklar “Uzayda Yaşam” için kodlama yaptı. 8-11 yaş kategorisinde Adana Vakıfbank Ortaokulu’ndan Alpha Knights ve 12-14 yaş kategorisinde Kocaeli Fatih Ortaokulu’ndan Fatih’in Yıldızları birinci oldu.

Haberin Devamı

QNB Finansbank’ın çocukları geleceğe hazırlamak felsefesi ile matematikten kodlamaya, kültür ve sanattan eğitime kadar birçok alanda proje gerçekleştirdiği “Minik Eller Büyük Hayaller” platformu projelerinden biri olan “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” kapsamında gerçekleştirilen Kodu Cup Türkiye 2018’in finali 100’den fazla çocuğun katılımı ile gerçekleşti.