Gündem Çocuğunuza gelen kargodan uyuşturucu çıkabilir

Çocuğunuza gelen kargodan uyuşturucu çıkabilir

10.07.2014 - 14:24 | Son Güncellenme:

İnternet siteleri ve sosyal medya üzerinden bile satılan Bonzai’yi kargo firmaları ruhları bile duymadan evlerin kapısına kadar taşıyor

Çocuğunuza gelen kargodan uyuşturucu çıkabilir

Kullanımı ölümle sonuçlanabilen sentetik uyuşturucu Bonzai’nin önüne geçilemiyor.
Her geçen gün bağımlısının arttığı bu zehir gençler için büyük tehdit oluşturuyor.
Daha çok yoksul semtlerdeki gençlerin kullandığı bu sentetik uyuşturucu kalp ritim bozukluklarına, kalıcı hastalıklar ve ani ölümlere sebep olabiliyor.

Haberin Devamı

İNTERNET ÜZERİNDEN SATILAN BONZAİ’Yİ KARGO FİRMALARI TAŞIYOR

Son günlerde Türkiye’nin konuştuğu fare zehrinden bile tehlike olan Bonzai adlı uyuşturucuyu zehir tacirleri internet siteler ve sosyal medya üzerinden elini kolunu sallayarak satabiliyor. İşin diğer bir noktası ise bu zehrin alıcıya ulaştırılması yani kargolanması.

Özellikle sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta gruplar kuran zehir tacirleri Bonzai’yi kampanyalar düzenleyerek gençlere satıyor. Sipariş detaylarının da paylaşıldığı sayfada en dikkat çeken nokta ise ‘Türkiye’nin her yerine 12 saate kargo’ ibaresi oldu.

KARGO FİRMALARI DURUMUN FARKINDA DEĞİL

Peki, Bonzai nasıl oluyor da kargo firmaları aracılığıyla taşınabiliyor?

Haberin Devamı

Kargo firmalarının Kargo taşıma standartlarında belirtilen taşınamayacak ürünler arasında; yakıcı, yanıcı, patlayıcı, zehirli ve tehlikeli kimyasal maddeler ve yasal olmayan kargolar ibaresi yer alıyor ancak; Kargo firmalarının teslim alınan kargonun standartlara uygun olup olmadığının kontrolünde yaşanan eksiklikler ve zehir tacirlerinin kullandığı basit yöntemlerle Bonzai’yi kolaylıkla evlerin kapısına kadar gönderebiliyor.

Elden teslim ederek riske girmek istemeyen zehir tacirleri uyuşturucuyu kargo ile göndermeyi tercih ediyor. Uyuşturucu maddeyi ucuz tişört ve ayakkabıların içlerine koyup farklı ürün gibi gösteriyorlar. Küçük gramajlar ve renkli ambalajlarla sattıkları Bonzai zehir tacirlerinin işini daha da kolaylaştırıyor.

ANNE BABALAR DİKKAT

Zehir tacirlerinin e-ticaret platformuna dönüştürdüğü ve evlerin kapısına kadar gönderdiği bu durumda çocuğunuzun adına gelen bir kargodan uyuşturucu madde çıkabilir. Ailelerin, çocuklarını bu zehrin korkunç tuzağından korumak için gelen kargoları daha dikkatli bir şekilde kontrol etmesi büyük önem taşıyor.

HABER7