Gündem 5 lise öğrencisi tacizden tutuklandı

5 lise öğrencisi tacizden tutuklandı

30.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

3 ilde yaşanan taciz olaylarında toplam 7 kişi tutuklandı. Kırşehir’de 5 erkek öğrenci, 3 kızı taciz ettiği için tutuklandı

5 lise öğrencisi  tacizden tutuklandı

3 ilde taciz olayları gerçekleşti. Kırşehir’de bir lisede kız öğrencileri taciz ettikleri ve cep telefonuyla görüntülerini çekip şantaj yaptıkları öne sürülen 6 erkek öğrenciden 5’i tutuklandı. Alınan bilgiye göre, 3 kız öğrenciyi taciz ettiği ve görüntülerini çekip şantaj yaptığı iddia edilen erkek öğrenciler M.O.B, Y.E.Ö, T.C.K, U.B, N.K ve H.C.P, kızların ailesinin şikâyeti üzerine gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen zanlılardan M.O.B, Y.E.Ö, T.C.K, U.B. ve N.K. “tehdit, şantaj ve cinsel taciz” suçlamasıyla tutuklandı. Şüphelilerden H.C.P ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Müstehcen video
Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Esetçe Beldesi’nde 52 yaşındaki Y.Ö., 9 yaşındaki R.K. isimli kız çocuğuna öpme ve sürtünme yoluyla cinsel istismarda bulundu. Y.Ö. tutuklanarak cezaevine konuldu.
Öte yandan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, “Abuzettin Can” ve “Abuzettin Keskin” isimli kullanıcıların facebook üzerinden yaşları 12-15 arasında değişen kız çocuklarının müstehcen fotoğraf ve videolarını paylaştığını belirledi. Başlatılan soruşturmada, bu kişilerin IP numaralarıyla Erzurum’dan siteye giriş yapıldığı tespit edildi.
Yapılan araştırmalar sonunda il sağlık müdürlüğünde memur olan 35 yaşındaki R.K.’nın Facebook üzerinden küçük kız çocuklarının video ve fotoğraflarını listedeki arkadaşlarına gönderdiği ortaya çıktı. R.K.’nın sağlık ocağı lojmanında yapılan aramada çocuk pornosu videoları ele geçirildi. Gözaltına alınan R.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken hakkında dava açıldı.

2 yıl 1 ay hapis
Hakim karşısına çıkan ve suçunu kabul eden R.K.’yı mahkeme ‘çocukların kullanıldığı müstehcen görüntüleri içeren ürünleri bulundurmak ve başkalarının kullanımına sunmak’ suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.