B Harfiyle Başlayan Atasözleri Bakmakla Usta Olunsa, Kediler Kasap Olurdu

Bakmakla Usta Olunsa, Kediler Kasap Olurdu

21.04.2020 - 16:46 | Son Güncellenme:

Etkin atasözlerinden biri olarak bakmakla usta olunsa, kediler kasap olurdu cümlesi öne çıkmaktadır. Güçlü bir mecazi anlamı bulunan nu atasözünü farklı yerlerde amaca uygun kullanabilirsiniz. Peki, bakmakla usta olunsa, kediler kasap olurdu atasözünün anlamı nedir? Kısaca atasözü açıklaması hakkında detaylar.

Bakmakla Usta Olunsa, Kediler Kasap Olurdu

Türk Dil Kurumuna göre bakmakla usta olunsa, kediler kasap olurdu atasözünü ‘Bir şeyi öğrenmek adına izlemek yeterli değildir, uygulamaya geçerek her konusunu anlamak gerekir’ şeklinde tabir etmek mümkün.

Haberin Devamı

Bakmakla Usta Olunsa, Kediler Kasap Olurdu Atasözünün Anlamı Nedir?

Bazı şeyleri anlamak için izlemek yeterli olmaz. Her ne kadar bu şekilde kabaca bir fikir elde edilse bile; uygulamaya geçmek, denemeler yapmak ve bazı bilgiler edinmek gerekmektedir. Yoksa herkes bakarak birçok konuda uzman olabilirdi. Bunu anlatan atasözüne ise bakmakla usta olunsa kediler Kasap olurdu cümlesi kullanılır.

Kısaca Atasözü Açıklaması

Toplumun kültür ve anlayışını anlatan cümlelere atasözleri denir. Bu atasözlerinin içerisinde bakmakla usta olunsa, kediler Kasap olurdu cümlesi yer alıyor. Bir duruma sadece bakmakla hiçbir şey elde edilemez ve öğrenilemez.