B Harfiyle Başlayan Atasözleri Boğaz Dokuz Boğumdur

Boğaz Dokuz Boğumdur

29.11.2020 - 04:38 | Son Güncellenme:

İnsanlar ile en güzel iletişim onlarla doğru bir şekilde konuşabilmekten geçmektedir. Bunu en güzel anlatan atasözlerimizden birisi de " Boğaz dokuz boğumdur" olmaktadır. Bu atasözümüzün bize ne anlatmak istediği ile ilgili detaylı bilgileri sizler için derledik.

Boğaz Dokuz Boğumdur

İnsanlar için en ağır yaralardan birisi dil yarası olmaktadır. Bu sebeple söylenen lafların sala sala değil saya saya söylenmesi gerekmektedir. Bunu bize hatırlatan atasözlerimizden bir tanesi de "Boğaz dokuz boğum" olmaktadır.

Boğaz Dokuz Düğüm Atasözünün Anlamı Nedir?

Atasözünün sözlükte geçen tam hali "Boğaz dokuz boğumdur, boğa boğa söyler" olmaktadır. Ancak "Boğaz dokuz boğum" denilmesi de atasözünün anlaşılmasını sağlamaktadır. Atasözünün anlamına gelecek olursak, Düşünmeden söylenen sözler hem karşıdaki kişinin canını yakabilir hem de söyleyen kişiye dert olabilir. Bu sebeple de söylenecek sözler öncelikle düşünülmeli ve tartılmalıdır.

Boğaz Dokuz Düğümdür Atasözünün Kısa Açıklaması

Söyleneceklerin içerisinde karşındakini incitecek lafların geçmemesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu düşünme aşamasında varsa kötü sözler elenmeli gerekiyorsa söyleneceklerden tamamen vazgeçilmesi gerekmektedir. Bu sayede hem insanlar karşısındaki kırmamış olur hem de kendi başlarına gelebilecek kötülüklerden korunmuş olurlar.