Çocuk ve Kültür & Sanat Bir yazar: Agatha Christie kimdir?

Bir yazar: Agatha Christie kimdir?

20.12.2021 - 17:32 | Son Güncellenme:

Roman türleri içerisinde polisiye denildiği zaman ilk akla gelen isim olan Agatha Christie, 15 Eylül 1890 yılında İngiltere’de dünyaya gelmiş.

Bir yazar: Agatha Christie kimdir

Babasını erken yaşta kaybetmiş ve annesi tarafından büyütülmüş. Evde eğitim alan ve 16 yaşında öyküler yazmaya başlayan Agatha Christie, ilk yazmaya başladığında duygusal hikayeler yazarmış. İlerleyen yıllarda evlenerek Fransa’ya yerleşmiş. Burada dedektiflik ile ilgili öyküler okumaya başlayınca kendisin daha iyilerini yazacağını düşünerek polisiye dünyasına adım atmış.

Haberin Devamı

Yazma güçlüğü olan yazar, hikayelerini kendi yazamaz asistanına yazdırırmış. Bu özelliğine rağmen hayatı boyunca yüze yakın eser üretmiş. Romanlarındaki kurgu ve akış oldukça ilgi çekici olan yazar, dünyaca tanınan ve eserleri sayısız dile çevrilen biri olmuş.

Polisiye romanlarındaki baş karakterlerden biri olan dedektif Poirot karakteri, birçok filme esin kaynağı olmuş ve hikayeleri filmlere aktarılmış. Polisiye romanlarının yanı sıra takma isimle aşk romanları da yazan yazar, 12 Ocak 1976’da vefat etmiş.

Sayısız romanı olan yazarın en bilinen eserleri aşağıdakilermiş.

On Küçük Zenci

Nil’de Ölüm

Esrarengiz Sanık

Doğu Ekspresinde cinayet