Masal Oku Grimm Masalları Oku: Çocukların en sevdiği öyküler

Grimm Masalları Oku: Çocukların en sevdiği öyküler

24.02.2021 - 14:44 | Son Güncellenme:

Grimm Kardeşlerin kaleme aldığı ve adlarını verdikleri Grimm Masalları, 1812’de yazılmaya başlanmış ve ilk olarak Almanca yayımlanmış. İçerisinde çok sayıda masal olan bu kitaptan bir örnek aşağıda seni bekliyor.

Grimm Masalları Oku: Çocukların en sevdiği öyküler

Karbeyaz ile Kırmızıgül Masalı

Haberin Devamı

Zamanın birinde kocası ölmüş, küçük kulübesinde iki kızıyla yaşayan bir kadın varmış. Bahçesinin bir tarafında kırmızı güller bir tarafında da beyaz güller açarmış. Bu yüzden kızlarından birinin adı Karbeyaz, diğerinin adı Kırmızı Gül’müş.

Günlerden bir gün kapı çalmış ve Kırmızı Gül kapıyı açmış. Karşısında kocaman bir ayı görünce koşup masanın altına saklamış. Karbeyaz da korkup kardeşinin yanına saklanmış.

O sırada ayı konuşmaya başlayınca anneleri yanına gidip onunla konuşmaya başlamış. Ayı, çok üşüdüğünü ve evlerinde biraz ısınıp gideceğini söylemiş. Ayı bahara kadar her akşam onlara gelip ısınmış ve sabahları gitmiş. Bahar gelince onlara teşekkür etmiş ve bir sıkıntıları olursa seve seve yardım edeceğini söylemiş.

Haberin Devamı

Günler gelmiş gitmiş. İki kız kardeş ormanda yürürken ağaca sakalı sıkışmış bir cüce görmüşler. Onu çıkarmaya çalışmışlar ama sakalını bir türlü çıkaramamışlar. Kırmızı Gül hemen eve gidip bir makas almış ve cücenin sakalının ucunu kesip onu kurtarmış.

Ancak cüce sinirlenip sakalını kestikleri için onlara bağırmış ve içi altın dolu çuvalıyla oradan ayrılmış.

Kızlar başka bir gün de nehre balık tutmaya gitmişler ve yine aynı Cüce’yi görmüşler. Cüce, yine zor durumdaymış. Balık tutarken sakalı oltaya dolaşmış. Bu sefer de Karbeyaz eve gidip makas getirmiş ve Cüce’nin sakalını kesip onu kurtarmış. Ancak huysuz Cüce yine onlara bağırmış ve içi elmas dolu çantasıyla oradan uzaklaşmış.

Yaz ayları geçmiş ve sonbahar gelmiş. Kızlarına kazak örmek isteyen anneleri onları yün almaya kasabaya göndermiş. Yolda giderken gökyüzünde bir kartal, pençesinde de aksi Cüce’yi görmüşler. Kartal, Cüce’yi yere bırakmış ama kızlar yine onu kurtarmış. Aksi Cüce teşekkür edeceğine ceketimi kırıştırdınız diye onlara çıkışmış. Konuşurken cebinden yakutlarını düşürmüş. Kızlar renkli ve parlak taşlara bakarken Cüce onlara bağırmış.

Tam bu sırada bir kükreme duyulmuş ve ayı belirmiş yanlarında. Kızlar korkup kaçmış. Ayı cüceyi fırlatmış göle. Sonra da kızlara “Ben sizin dostunuzum, korkmayın benden.” demiş.

Haberin Devamı

Bir süre sonra o kocaman cüsseli ayı çok yakışıklı bir prense dönüşmüş. Meğerse Cüce prense büyü yapmış ve o hale getirmiş. Olanları öğrenen Kırmızı Gül ve Beyaz Gül prensi tebrik etmiş.

Kırmızı Gül prensle, Beyaz gül de kardeşiyle evlenmiş ve prenses olmuşlar. Sarayın bahçesine de bir sürü beyaz ve kırmızı gül diktirmişler.