Çocuk Minik Ressamlar hem Cumhuriyet’i hem de umudu resmetti

Minik Ressamlar hem Cumhuriyet’i hem de umudu resmetti

26.09.2023 - 15:27 | Son Güncellenme:

42 yıldır düzenlenen Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda sonuçlar açıklandı.

Minik Ressamlar hem Cumhuriyet’i hem de umudu resmetti

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olması dolayısıyla bu yıl “Benim için Cumhuriyet” temasıyla düzenlen 42. Pınar Çocuk Resim Yarışması’na Türkiye’nin 7 bölgesinden 6 – 14 yaş arasındaki binlerce çocuk katıldı. 

Haberin Devamı

Yarışmanın Jüri Başkanı Prof. Mümtaz Sağlam ile Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dilek Karaaziz Şener, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Elif Dastarlı Dellaloğlu ve Köşe Yazarı Gazeteci İhsan Yılmaz’dan oluşan jüri üyelerinin seçimleriyle bu yılın kazananları belli oldu. 

Türkiye’nin 7 bölgesinden yarışmayı kazanan 7 öğrenci bisiklet, 7 öğrenci bluetooth kulaklık kazanırken deprem bölgesine özel gerçekleştirilen kategoriden ise 3 öğrenci bisiklet, 3 öğrenci de bluetooth kulaklı kazandı. Ayrıca yarışmayı kazanan tüm öğrenciler profesyonel resim çantası ve malzemeleriyle ödüllendirilirken, 6 öğrenci de Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla 1 yıllık eğitim bursunun sahibi oldu. 

Haberin Devamı

42 yıldır düzenlenen resim yarışmasıyla çocukların zihinsel gelişiminde önemli bir role sahip resim sanatının sevdirilmesini hedeflediklerini söyleyen Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, henüz resimle tanışmamış binlerce çocuğu resimle tanıştırdıklarını belirterek, “Çocukların özgüven ve yaratıcılık sezgileriyle sanatsal yönlerinin gelişimini olumlu etkileyen resim sanatının gücüne ve etkisine inanıyoruz. Bu yaklaşımla, bugüne kadar toplam 4 milyondan fazla çocuğun resmiyle kendilerini ifade etmelerine destek olduk. Bu yıl ülkemizin 100’üncü yılı dolayısıyla “Benim için Cumhuriyet” temasıyla çocuklarımızın nasıl bir Türkiye hayal ettiklerini görmek istedik. Yarışmamıza katılan tüm minik ressamların hayallerine ortak olarak sanatla buluşmalarına aracılık etmekten mutluluk duyuyor, çocuklarımızın hayallerinin peşinden gitmesini ve sanatla iç içe bir ömür geçirmesini diliyoruz.” dedi. 

Bu yıla özel Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki 20’ye yakın çadır kent ve konteyner kentte düzenlenen Pınar Çocuk Resim Atölyesi’ndeki faaliyetlere katılan çocukların resimlerine özel bir kategori oluşturuldu. Bu kategorideki 3 başarılı minik ressama jüri özel ödülü olarak bisiklet ve 3 bluetooth kulaklık hediye edildi. Ayrıca, yarışmada deprem bölgesinden katılım gösteren 6 öğrenciye de Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla 1 yıllık eğitim bursu verildi. 

Haberin Devamı

Yarışmanın Jüri Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Sağlam, yarışmanın çok köklü bir geleneği olduğunu vurgulayarak, “Çocukların resim sanatıyla hayata tutunmaları ve kendilerini resim aracılığıyla ifade etmeyi öğrenmeleri çok kıymetli. Resmetmek soyut düşünmeyi de içeren bir faaliyettir, bu yönüyle çocukların hem hayal güçlerinin hem de zihinlerinin gelişimi açısından hayati bir öneme sahip. Özellikle deprem bölgesinde çocukların resim ile kendilerini ifade etmeleri bizim için çok değerli. Deprem bölgesindeki çocuklarımız Cumhuriyet’i ve umudu resmettiler. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın sanat aracılığıyla daha nitelikli bireyler haline gelmesini sağlayan bu yarışmanın bir parçası olduğum için mutluyum” dedi.