Manisa Çocuklar Atık Getirip Hediye Aldı

Çocuklar Atık Getirip Hediye Aldı

25.05.2017 - 09:46 | Son Güncellenme:

.

Çocuklar Atık Getirip Hediye Aldı

MANİSA (AA) - Manisa'da, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ,Sahalar Metal Geri Dönüşüm işbirliğiyle düzenlediği etkinlikte kullanılmış pil ve geri dönüştürülebilir atık getiren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Haberin Devamı

Manisa Atatürk Kent Park'ında düzenlenen etkinlikle çocuklara kullanılmış pilerin gelişigüzel atılmaması ve atıkların geri dönüştürülmesinin önemi anlatıldı.

Yanlarında çevrelerinden topladıkları kullanılmış piller ve çeşitli dönüştürülebilir atıklar getiren öğrencilere, etkinlikte çeşitli hediyeler verildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Aytekin, yaptığı açıklamada, öğrencilerde çevre bilincini aşılamak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Çocuklara güzel bir gelecek, güzel bir çevre ve doğa bırakmayı amaçladıklarını ifade eden Aytekin, şunları kaydetti:

"Bugün çocuklarımızla bu etkinlikte beraber olmak istedik. Etkinliklerde çocuklara çevre bilincini aşılamak için İzmir iline gruplar helinde doğa gezileri düzenliyoruz. Çocuklarımıza çevre bilinci açısından çeşitli eğitimler veriyoruz, kendilerine materyaller dağıtıyoruz. Çocuklarımız evlerindeki atık pilleri ve doğaya zarar verebilecek diğer atıkları toplayıp bize getiriyorlar biz de sembolik olarak getirdikleri atıklarla ilgili kendilerine çeşitli ödüller veriyoruz."

Haberin Devamı

Etkinliğe, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Sahalar Metal Geri Dönüşüm Fabrikası Genel Müdürü İsmail Aydın da katıldı.