26.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:
ANKARA AA
Türkiye, AB’ye uyum sürecinde gıda güvenliği anlamında birçok yeniliğe gidiyor. 2010 yılında yayımlanan 5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” kapsamında 100’ün üzerinde düzenleme gerçekleştirildi.
Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği’nde de alerjen bileşenler veya alerjen işlem yardımcılarının hazır ambalajlı ürünlerde bildirim zorunluluğu getirildi. Gluten, soya, süt ürünleri, yumurta, hardal, susam, kükürt dioksit gibi 14 madde hazır ambalajlı ürünlerde belirgin bir şekilde yazılıyor. Bakanlık bunun yanısıra toplu tüketimin olduğu cafe ve restoranlarda sunulan gıdalarda da alerjen maddelerin yer alması durumunda menülere uyarılar eklenecek.