Ebeveyn Çocuklar için sağlıklı beslenme önerileri!

Çocuklar için sağlıklı beslenme önerileri!

11.03.2015 - 12:47 | Son Güncellenme:

Kitaplarıyla en çok satanlar arasında yer alan, Beyaz Saray tarafından 2010 Diyet Programı’nın başına getirilmiş, Cornell Üniversitesi Gıda ve Marka Laboratuvarı’nın kurucusu Prof. Dr. BrianWansink, Kids&Gourmet dergisinin Mart sayısına konuk oldu.

Çocuklar için sağlıklı beslenme önerileri

“Çoğu anne baba, hiçbir çocuğun elma dilimini kızarmış patatese tercih etmeyeceğini sanır. Araştırmalarımızda, her şeyin onlardan bunu nasıl istediğinize bağlı olduğunu keşfettik” diyen Prof.Dr.Wansink, anne babalara, araştırmalarının sonuçlarına dayanan bazı ip uçları da veriyor.

Çoğu anne baba, hiçbir çocuğun elma dilimini kızarmış patatese tercih etmeyeceğini sanır diyen Prof. Dr. BrianWansink cümlelerine şu şekilde devam ediyor “Araştırmalarımızda, her şeyin onlardan bunu nasıl istediğinize bağlı olduğunu keşfettik. İşin sırrı şu: Onların ne yemek istediğini onlara sormayın. Onların en sevdiği arkadaşı, öğretmeni ya da kahramanı ne yerdi, onlara bunu sormalıyız. Batman, Örümcek Adam vs. ne yerdi? ile ilgili bazı ipuçları:

Çocuklar için sağlıklı beslenme önerileri


• Net olun, ön yargılı olmayın. İki seçenek arasında seçim yapın: Batman ne yerdi? Elma dilimi mi yoksa patates kızartması mı?

• Onların cevaplarını eleştirmeyin. Yorum bile yapmayın. Sonra sadece şunu sorun: “Sen ne yerdin? Elma dilimi mi yoksa patates kızartması mı?”

• İstediklerini onlara verin ve devam edin.
Çocuklar için sağlıklı beslenme önerileri

“Türkiye’nin ilk sağlıklı beslenme anne ve çocuk dergisi” Kids&Gourmet’da yer alan haberin tamamı ve dergiyi okumak için; www.kidsgourmet.com.tr

AppStore: Kids &Gourmet ücretsiz mobil uygulaması veya Turkcell Dergilik uygulamasını kullanabilirsiniz.