Kültür Sanat Çocuklar için unutulmaz bir tatil eğlencesi:Taşi serisi

Çocuklar için unutulmaz bir tatil eğlencesi:Taşi serisi

07.07.2011 - 16:18 | Son Güncellenme:

Cin gibi akıllı Taşi’nin komik maceraları, masalların gizemli tadını günümüze taşıyor.

Çocuklar için unutulmaz bir tatil eğlencesi:Taşi serisi

Beklenen dizi Taşi, 2 yeni kitabıyla birlikte yeniden yayımlandı. Masalların antik tadını, günümüzün modern, serüven duygusu yüksek, mizahi anlatımıyla zenginleştiren 6 kitaplık dizi, yenilenen tasarımıyla raflarda yerini aldı. Günümüzde sıradan bir ailenin çocuğu olan Cek’in, arkadaşı Taşi’den dinlediği masalsı öykülerden oluşan dizinin her kitabında 2 macera birden var. İki çocuğun öykülerle beslenen arkadaşlığını birbirinden heyecanlı akıl almaz maceralarla kurgulayan dizi, ülkesi Avustralya gibi tüm dünyada küçük okurlar tarafından beğeniyle okunuyor.

Haberin Devamı

Bugün ülkesinde ünlü bir yazar olan Anna Fienberg’in küçüklüğünde annesi Barbara Fienberg’den dinlediği masalları bir araya getirmesiyle oluşturduğu dizi, dünya mitolojilerinden değişik efsanelere de göndermeler yapıyor. Fiziksel gücün yerine aklını kullanmayı, kötülüğün karşısına iyiliği ve karşılıksız yardımı koyan öyküler Kim Gamble’ın fantastik karakalem desenleriyle boyutlanıyor. Ödüllü grafik sanatçısı Suzan Aral tarafından yenilenen grafik tasarımında renklendirilen bu özgün dizi, yaz tatilinde aile içi ortak okumalar için de, çocukların bireysel okuma denemeleri için de vazgeçilmez olacak.

Anna Fienberg, 1956’da İngiltere’de doğdu. Üç yaşındayken ailesiyle birlikte Avustralya’ya yerleşti. Kitaplarla dolu bir evde, masallar dinleyerek büyüdü; sekiz yaşındayken yazmaya başladı. Psikoloji öğrenimini tamamladı; Avustralya’nın çocuk edebiyatı dergisi School Magazine’de eleştirileri ve öyküleri yayımlandı. 1988’de basılan ilk kitabı Billy Bear and the Wild Winter’ı (Ayı Billy ve Çetin Kış) ödül kazanan resimli kitaplar, öyküler ve gençlik romanları izledi. The Magnificent Nose & Other Marvels (Muhteşem Burun ve Diğer Harikalar, 1992’de CBC Genç Okurlar Yılın Kitabı), Ariel Zed and the Secret of Life (Ariel Zed ve Yaşamın Sırrı, 1993 Alan Marshall Çocuk Edebiyatı Ödülü), küçüklüğünde annesi Barbara Fienberg’ten dinlediği masalları derlediği 9 kitaplık “Taşi” dizisi ve 6 kitaplık “Minton” dizisi çok satanlar arasına girdi. Borrowed Light (Ödünç Işık) ve The Witch in the Lake’in (Göldeki Cadı) ardından yayımlanan son resimli kitabı Joseph de, Kim Gamble’la ortak çalışması. Anna Fienberg, Sidney’de oğluyla birlikte yaşıyor.

Haberin Devamı

Kim Gamble, Avustralya’nın çocuk edebiyatı dergisi School Magazine için desenler çizdi. Avustralyalı sanatçı, Anna Fienberg’le birlikte yirminin üzerinde çocuk kitabı hazırladı. İki kız babası olan Gamble, Avustralya’da Manly’de yaşıyor.

Resimleyen: Kim Gamble
Türkçe yayın editörü: Müren Beykan
Türkçesi: Müren Beykan, Sedef Örsel, Naz Beykan

TAŞİ Dizisi (6 kitap)

Haberin Devamı

1 TAŞİ VE DEVLER
Dağ kadar büyük Dev Çintu, Taşi’yi yemeye kalkışır!
Sonrasında Taşi, kendisini kaçıran öfkeli haydut
çetesinin şefini çileden çıkarır...

2 TAŞİ VE BABA YAGA
Ürkünç cadı Baba Yaga, Taşi’yi mantarlı yahnisine
katmak ister! Derken, acımasız Astım-Kestim-Ağa,
Taşi’yi korkunç Nehir Korsanı’na vermek ister...

3 TAŞİ VE KOKU BOMBASI
Taşi, hem köyü hem de Dev Çintu’yla karısını
kurtarmak için berbat kokan bir çözüm bulur.
Derken, sihirli kaval çalan esrarengiz bir yabancı
çıkar ortaya...

4 TAŞİ VE DANS EDEN PABUÇLAR

Sihirli bir çift pabuç yüzünden Taşi’nin başına gelmedik
kalmaz. Sonra da, falcı Gelecek Gören’e inanır ve
büyük bir ziyafet hazırlığına girişir...

5 TAŞİ VE ZÜMRÜDÜANKA

Amcasının yarattığı bela yüzünden Taşi, efsane kuşun yardımına sığınır. Derken, Prenses Saraşina’nın
kız kardeşi, kötü Han’la evlenmek zorunda kalır...

6 TAŞİ VE KRAL MEZARI

Taşi, eski bir kral mezarında diri diri gömülmek
üzeredir! Derken, köyün en değerli Kitap’ı,
Baykuş-Kadar-Bilge’nin evinden çalınır!