Gündem Çocuklara ödül vaatli 5 vakit namaz çağrısı!

Çocuklara ödül vaatli 5 vakit namaz çağrısı!

23.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İskenderpaşa Cemaati’ne bağlı İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, İstanbul’da tartışma yaratacak bir program başlattı.

Çocuklara ödül vaatli 5 vakit namaz çağrısı

Sömestr tatilinde 6, 7 yaşındaki erkek çocuklarını 5 vakit namaz kılmaları için camiye çağıran cemaat, namazın her bir vakti için puan belirleyerek, en az 100 puan toplayan çocuğa hediye vereceğini bildirdi. “Namazını camide kıl, puanları topla, ödülünü kap” sloganıyla hazırlanan programda sabah namazı 10, öğle ve ikindi namazları 4, akşam namazı 6 ve yatsı namazı 8 puan olarak belirlendi. Ödüller arasında ise, “tablet bilgisiyarlar, bisikletler, kaykaylar, gram altınlar, kumandalı arabalar, takva yarışları, jenga oyun setleri, futbol topları ve sürpriz hediyeler” başlıkları yer aldı.

Bugün başyacak programın 4 Şubat 2017 Cumartesi günü biteceğinin belirtildiği duyuruda şunlar kaydedildi: “Yarışmaya 6 ila 14 yaş arası erkek çocuklar katılabilmektedir. Katılımcımızın hediye almayı hak edebilmesi için en az 100 puan alması gerekmektedir. Katılımcımız, zaruri durumlarda başka camide cemaatle namaz kılabilir. Ancak her vakit namaz için cami görevlisinden imzalı kağıt ve namazı camide kıldığına dair bir fotoğraf ulaştırmak zorundadır.”

40 dakika dini eğitim

Kulüp, 5 cami belirleyerek buralara programın afişlerini astı. Katılan her çocuk için özel namaz takip çizelgelerinin oluşturulacağı ve çocuklara öğle namazlarından sonra 40’ar dakika dini eğitim verileeği belirtildi.