Gündem Çocuklarımla tehdit ettiler

Çocuklarımla tehdit ettiler

21.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’in Nusaybin ilçesinde öldürülen 18 teröristle beraber kaçmaya çalışırken yakalanan PKK’lı terörist, terör örgütü PKK tarafından çocuklarıyla tehdit edildiğini belirterek, örgüte katıldığı için pişman olduğunu anlattı.

Çocuklarımla  tehdit ettiler

Nusaybin’de bir grup PKK’lı başlatılan operasyonun ardından ilçeden kaçmaya çalışmıştı. İlçe dışında çıkan çatışmada, 18 terörist etkisiz hale getirilirken, bir terörist sağ yakalandı. Sağ yakalanan terörist, ifadesinde şunları söyledi:

“Orada çocuklarımı tehdit ettiler. Beni zorladılar, ben o yüzden katıldım. Evime ekmeğimi götürüyordum, ben zaten inşaatçıyım. Seramik işini yapıyorum. Ben de çocuklarıma bakmasam kim bakacak? O yüzden zorla beni burada tuttular yani bildiğin çalıştırmak için. Maksat işte orda Kürdistan devleti kurulması için, örgüt kurulacak, herkes öz yönetimi savunmak için, öyle söylediler. Özerklik ilan edecekler. Barikat yapıyorduk, hendek yapıyorduk. Onların amacı zaten daha çok alanı genişletmek yani Türk ordusunu buradan çıkartmak. Evler orada iki katlı, çok katlı evler var labirent gibi, oraya barikatlara da gerek yoktu, oraya yerleşeceklerdi. En son olmadı komutanım hepsi kaçtılar. Bir baskında hepsi giderler. Zaten bugüne kadar ben hep düşünüyordum, güzelce iki gün giderseniz üstlerine hiç kimse kalmaz. Buradan tüm halkımıza sesleniyorum; Hiçbir zaman terör mağduruna düşmeyin, Türk ordusunun kollarına geçin, sakın öyle bir hata yapmayın. Ben böyle bir hata yaptım çok pişmanım. Siz de bu hatalara düşmeyin, kanmayın hiç kimseye, kendi gücünüze, işinize, okulunuza, böyle şeylere bakın. Devlete güvenin, devletten korkmayın, devletin adaletli kollarına gelin.”