Gündem Çok özel turlar

Çok özel turlar

16.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Klasik turların dışında, kültürü ve tarihiyle farklı coğrafyaları görmek, lezzet duraklarına uğramak, macera dolu bir seyahate çıkmak isteyenler için ProntoPlus iyi bir seçenek Doğru zamanda doğru yerde olmak bu ayrıcalıklı seyahatte en büyük avantajınız. Lavantalar açınca Provence, Büyük Göç’te Tanzanya & Zanzibar, sakura zamanı Japonya sizleri bekliyor

Çok özel turlar

Son yıllarda gezginlerin seyahat alışkanlıkları değişti. Yurt dışında klasik turların dışında, yerel kültürleri tanımaya, farklı lezzetleri tatmaya, macera dolu bir yolculuğa çıkmaya olanak sağlayan tematik turlar artık daha çok tercih ediliyor. Bu talebi dikkate alan Prontotour, yurt dışında ayrıcalıklı seyahat deneyimi yaşamak isteyenler için 3 yıl önce ProntoPlus markasını hayata geçirdi. Bu yıl yurt içinde de uygulanmaya başlandı. Peki bu turlar neleri kapsıyor? Yurt dışı rotalarıyla ilgili ProntoPlus Exclusive turlar sorumlusu Neslihan Kılıç Gediz’den bilgi aldık.
ProntoPlus nasıl ortaya çıktı?
Prontotour 25 yıldır sektörde olan bir marka. Belli bir güven sağlayarak, hatırı sayılır müşteri kitlesine ulaştık. Avrupa’yı gezmiş, standart seyahatleri yapmış, artık farklı yerleri keşfetmek isteyen bir müşteri kitlemiz var. Müşterilerimizden bu yönde talep gelmeye başlayınca ProntoPlus’ı üç yıl önce hayata geçirdik. ProntoPlus, Pronto artı demek. Hizmetin içinin bir tık daha dolu olması anlamına geliyor.
Turlar neleri kapsıyor?
ProntoPlus’ta birinci hedefimiz insanlara deneyim yaşatmak. Yani hem tura katılanları gezdirmek hem gidilen yerin kültürünü tanıtmak hem de orada yerel insanların günlük yaşantısını bir turist olarak deneyimlemelerini sağlamak. Belirli mottolarımız var. Birincisi turlarda grup sayılarının az olması, ikincisi her şeyin dahil olması, üçüncüsü de doğru zamanda doğru coğrafyada olunması. Rehberimizi özel seçiyoruz. ProntoPlus’ta evden havalimanına transfer yapılıyor. Turlarda grup sayıları daha az. ProntoPlus’ın Avrupa turlarında bu sayı en fazla 20 kişi, uzak yerler için 15 kişi. Misafirler hangi geziye katılacağını, nereleri gezeceğini baştan biliyor. Ekstra ücret ödemiyor. Çok alternatifi olmayan yerlerde yemekler ücrete dahil ediliyor. Gastronomi açısından gelişmiş, Michelin yıldızlı restoranların çok olduğu bir bölge olan Bask turunda mutlaka misafirler bu restoranlardan birinde yemek yiyor. Şaraplarıyla ünlü Alsace bölgesinde tadım turu yapıyoruz. Orijinal Trans Sibirya Ekspresi ile yapılan turda Moğolistan’da yurt çadırlarında misafirlerimizi konaklatıyoruz. Laponya’da ise üstü cam iglolarda kalınıyor ve Kuzey Işıkları seyredilebiliyor. Böyle 30-40 paketimiz var.
Turları hangi kriterlere göre belirliyorsunuz?
ProntoPlus’ı başladığından bu yana her yıl geliştiriyoruz. Bu yıl turları Macera, Gurme, Kültür, Festival& Konser olarak kategorize ettik. Ruanda -Uganda, Tanzanya-Zanzibar, Güney Afrika, Victoria Şelaleleri, Botswana gibi turları maceranın içine koyuyoruz. İsrail, Özbekistan, Polonya, Trans Sibirya gibi turlar baştan aşağı kültür ağırlıklı. Bazıları hem gurme hem de kültür olabiliyor. Bu yıl ilk kez Normandiya-Bretanya-Loire Şatoları turu düzenledik. Türkiye’de bilinen bir yer değil ama muhteşem Ortaçağ kasabası ve şatoların görülebileceği bir bölge. Doğru zamanda doğru coğrafyalara turlar düzenliyoruz. Büyük Göç başladığında Tanzanya-Zanzibar turu düzenliyoruz. Bu turun yanı sıra Ruanda-Uganda turumuz var. Dünyada 880 tane gümüş sırtlı goril yaşıyor ve hepsi koruma altında. Günde sadece 80 kişi bu gorilleri görebiliyor. Tur kapsamında bu gorilleri görebilmek mümkün.
Sadece size özel turlar var mı?
Fransa ve Bask Bölgesi Lezzetleri turumuz var. Turu Fransa’dan başlatıyor, Toulouse’dan Bordeaux ve St. Emillion’u da tura katıyoruz. Fransa’da misafirler hem Fransız şaraplarını hem de yemekleri tatmış oluyor. Oradan Kuzey İspanya’ya geliyoruz ve birçok Ortaçağ kasabası görüyoruz. La Rioja’da şarap tattırıyoruz ve Bilbao’ya geliyoruz. Bu gezi sadece bizde var. En uzun turumuz Trans Sibirya. 10 bin kilometre yol gidiliyor; 6 farklı saat diliminden geçiliyor. Tur, Rusya’dan başlıyor Çin’de bitiyor, tam 18 gün sürüyor. En kısa gezilerimiz ise 3 gece konaklamalı Avrupa turlarımız. Festivalleri ve konserleri takip ediyoruz. Holifest, Diwali gibi trend festivaller için tur düzenliyoruz. Yılbaşında Viyana Filarmoni Yılbaşı Özel Konseri turumuz var. Bu konser için kuraya giriliyor. 50 bin kişi başvuruyor, konseri 200 kişi izleyebiliyor.
Turların fiyat aralığı nedir?
Turlar, katılan kişi sayısı az, her şey dahil olduğu, daha butik hizmet verildiği için daha pahalı. 1000 euro ile 7000 euro arasında değişiyor.

ProntoPlus turları

Alman Köylerinde Noel Pazarları
Kathar Şövalyelerinin İzinde Tolouse Carcassonne & Albi
Mosel Nehrinin İyi Yakası Amsterdam-GiethoornBrugge-Brüksel
Fransız Rivierası Cote D’azur
Lavanta Diyarı Provence & Rhone Vadisi
Masal Gibi Alsace & Lorainne Vadisi (Colmar & Strasbourg)
Bahar Akıncı ile Paris Bit Pazarları
İtalyan Rivierası Liguria
Kültür Sanat ve Chopin’in İzinde Polonya
Görkemli Loire Şatoları & Normandiya
Üç Dinin Buluştuğu Kutsal Topraklar İsrail
Don Kişot’un İzinde İspanya (Toledo & Endülüs)
İtalya’nın Muhteşem Gölleri
İpekyolu’nun Kalbi Özbekistan
Büyüleyici Kuzey Işıkları ile Laponya
Baharat ve Tapınaklar Diyarı Güney Hindistan & Sri Lanka
Hindiçin Rüyası; Vietnam-Laos-Kamboçya
Dansın ve Renklerin Ülkeleri Arjantin & Brezilya
Afrika Büyüsü; Güney Afrika Victoria Şelaleleri-Botswana
Maya ve İnka Kültürünün İzinde Peru & Bolivya
Geleneklerin Diyarına Yolculuk: Güney Kore & Japonya
Gümüş Sırtlı Gorillerin İzinde Ruanda & Uganda

Dünyada turist sayısı artarken bizde niye azalıyor?
Abbas Güçlü / YAKAMOZ


Cari açığımız giderek büyüyor ve bunda en önemli etkenlerden biri de, gelen giden turist sayısının azalması. Gidenler de artıyor ama önemli olan gelenlerin azalması, yoksa gidenler, devede kulak kalıyordu.
Kısa adı UNWTO olan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün, yılın ilk dört aylık turizm istatistiklerine göre, dünya turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre, 21 milyon kişi daha arttı.
UNWTO yüzde 6’lık bu artışı baz alarak, Mayıs-Ağustos 2017 aylarının da iyi geçmesinin beklendiğini açıkladı.
Görünen o ki, turizm hareketliliğinde, dünya genelinde, bir daramla yok.
Terörden etkilendiğimiz kesin ama bu tabloyu tersine çevirmek zorundayız. Bunun için de, turizm bölgelerimizdeki huzuru ve kaliteyi çok daha iyi anlatmalıyız…
Daha çok Rus!
Yapılan bir araştırmaya göre Rusların tatil tercihi, öncelikle ülkemizden yanaymış.
Rusya’daki 33 büyük tur operatöründen tur paketi satışı yapan Onlinetours.ru sitesi üzerinden yapılan araştırmaya göre, 2017 yılının ilk yarısında satın alınan turların, yüzde 25’ini Türkiye turları oluşturdu.
Türkiye’ye gelen Rusların yüzde 63,7’si 5 yıldızlı otelleri tercih etti.
Araştırmaya göre bu yılın ilk yarısında Türkiye’ye giden Rus turistlerin yüzde 40’ı iki kişi olarak tatil yaparken, yüzde 33,9’unu çocuklu aileler oluşturdu.
Rus turistlerin yüzde 14,3’ü tek başına, yüzde 5,6’sı 3-4 kişilik gruplar halinde ülkemizi ziyaret etti.
Ruslarla ilişkilerimiz olağanüstü şekilde iyileşti, gelecek yılı beklemeden, bunu en iyi şekilde değerlendirmekte yarar var. Son yıllarda artık ülkemize gelmez olan İsrail ile de siyasi ilişkiler neredeyse altın çağını yaşıyor.
Özellikle enerjide dev ortak yatırımlara gidilirken, turizm de bundan niye nemalanmasın ki!..

Çok özel turlar

Yıl boyu turizm
Turizm Stratejik Planı hazırlanıyormuş. Çok sevindim. Umarız kâğıt üzerinde kalmaz. Umarız, turizm sezonu tüm yıl olarak ilan edilir, tüm kentlerimize yayılır ve olabildiğince çeşitlendirilir. Ama en önemlisi, turizmin bir sahibi olmalı ve Kültür Bakanlığı’ndan ayrılmadır.
Çünkü biri dinamizm gerektiriyor diğeri ise oturmuşluğu!
Bu çerçevede öne çıkması gereken en önemli illerimizden birisi de Bursa ve Yalova çevresi olmalı. Hem buna çok istekliler hem de hazırlar. Ama turizmi yeterince bildikleri söylenemez.
İşte bu noktada da başta devlet olmak üzere herkesin onlara destek olması gerekir. Bu destek sonra da sırasıyla diğer istekli illere kaydırılmalıdır. Bursa deyip geçmeyin, turizmin her çeşidini, bünyesinde barındıran ender kentlerimizden birisi.
Yaz, kış demeden, deniz, kum, güneşten damak tadına, tarihten kayak sporlarına ne ararsanız var. Geriye tanıtım ve pazarlama kalıyor ki eminim onu da başaracaklardır…

Jolly, yoga kampıyla arınmaya davet ediyor

Çok özel turlar


Tematik turlardaki yenilikçi projelerine devam eden Jolly Tur, 28 Temmuz’da başlatacağı Yoga Kampı’nda bedensel ve zihinsel arınma sağlayacak yoga dersleri, doğa yürüyüşleri, sağlıklı ama lezzetli yemekler ve sürpriz etkinliklerle planladı. Yoga hocaları Deniz Tosun ve Canay Serim Sarıcaoğlu rehberliğindeki kamp, temiz havası kadar yeşilin en güzel tonlarına ve Yedigöller’in yer aldığı Kartalkaya’da yapılacak. 2 gece - 3 gün planlanan tatil, yoga dersleri, doğa yürüyüşleri ve hafif ve lezzetli yemeklerle dolu dolu geçecek. Bu sağlık dolu yoga kampının fiyatı 746 TL’den başlıyor.

Çocuklar, tatilde İngilizce öğrenecek

Çok özel turlar


Keystone Uluslararası Okulları’nın Kempinski Hotel Barbaros Bay misafirlerine özel olarak hazırladığı yaz programıyla çocuklar tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirebilecek. Otelde anne babalar dinlenirken, 4-12 yaş arası çocuklar İngilizcelerini de geliştirebilecekler. Programda, anadili İngilizce olan öğretmenler tarafından hazırlanan workshoplar da yer alacak.

Hilton Dalaman’da kitabevi konsepti

Çok özel turlar


Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa, bu sezon kitabevi konsepti ile tatil severlerin karşısına çıkıyor. Alfa Yayın Grubu katkılarıyla açılan kitabevi sayesinde konuklar, tatillerini keyifle geçirirken, birbirinden sürükleyici romanların yanı sıra tarih, kişisel gelişim, deneme, öykü, biyografi, inceleme- araştırma ve çocuk kitapları gibi birçok kitaba ulaşma fırsatı bulacaklar. Türk ve dünya edebiyatının seçkin yazarlarının yer aldığı kitabevi Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa’da sezon boyunca hizmet verecek.

GEZ... ÇEK... YAZ...

Çok özel turlar


Isparta’nın lavanta tarlaları

Ezgi Çoban: Sadece 250 kişilik nüfusu olan Isparta-Kuyucak Köyü hem yurt dışından hem yurt içinden akın akın ziyaretçi alıyor. Bu ziyaretlerin sebebiyse mis gibi kokusu olan lavanta tarlalarını görmek. Lavanta tarlalarına gitmek isteyenler elini çabuk tutmalı çünkü 25 Temmuz’dan sonra hasat başlayacak.

Çok özel turlar


Atlantik’in efendisi: Moher

Cem Güldemir: İrlanda’daki Moher’e yaklaşırken bacaklarım titredi, yüzüme vuran sert rüzgâr falezlerin güzelliğini görmemi engellemek istedi sanki… Ancak yasak bölgeyi aşıp falezlerin en uç noktalarında yürüdüm. Belki de hayatımın en güzel fotoğrafını çektirdim. Falezler, 120 metreden başlayıp 214 metre yüksekliğe ulaşıyor. Galway’de Atlantik Okyanusu’nu göğüsleyen bu doğa harikasına, yılda 1 milyon turist geliyor. Falezler, 20 türden fazla 30 bin kuşun da yuvası. Yükseklik korkunuz yoksa ölmeden önce yapılacaklar listenize ekleyin.

Yazarlar