Edirne Çökmek Üzere Olan Evlerini Belediye Yeniledi

Çökmek Üzere Olan Evlerini Belediye Yeniledi

24.05.2018 - 14:59 | Son Güncellenme:

.

Çökmek Üzere Olan Evlerini Belediye Yeniledi

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Karaağaç Mahallesi'nde maddi zorluk içinde yaşayan 6 kişilik Kalambak ailesinin evi, Edirne Belediyesi tarafından temelden yenilendi.

Haberin Devamı

Engelli oğullarının maaşıyla geçim mücadelesi veren Kalambak ailesi 2 ay öncesine kadar metruk haldeki 40 metrekarelik evde yaşıyordu.

Ailenin evi, Trakya Roman ve Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (TROYDEM) girişimleri ve Edirne Belediyesi'nin katkılarıyla yenilendi. 2 ayda tamamlanan ve kullanım alanı 80 metrekareye çıkarılan ev, Kalambak ailesini mutlu etti.

Edirne Belediyesi tarafından 22 bin liraya mal edilen evi Kalambak ailesine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan teslim etti.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye imkanları doğrultusunda maddi zorluk içinde olan ve ailesinde engelli bireyler bulunanlara yardım etmeye çalıştıklarını söyledi.

Belediye olarak 4 yıl içinde 160 ailenin evini yenilediklerini ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"İnsanların yaşamını sürdürmesi için temel ihtiyaçlar var. Bunların başında barınma geliyor. Beslenme ve su da çok önemli. Belediye olarak bunların hepsini tek başına karşılamamız mümkün değil. Özellikle Roman vatandaşlarımızın barınma koşulları iyi değil. Edirne Belediyesi olarak 4 yıldan beri elimizden geldiği kadar bu şekilde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerini yenilemeye çalışıyoruz. Bunu hem hayırseverlere hem de diğer kurumlara örnek olsun diye yapıyoruz. 4 yıl içinde 160 evi yeniledik. Önceliğimiz bir geliri olmayan, engelli evlatları olan ve dar gelirli ailelere yardım etmek."

- "Gökyüzüne çıkmış durumdayız"

Ev sahibi Cevat Kalambak da (60) Edirne Belediyesi'ne yaptığı desteklerden dolayı teşekkür etti.

Aile olarak sıcak bir yuvaya kavuşmanın sevinicini yaşadıklarını belirten Kalambak, "Evimizi yeniledikleri için bu konuma getirdikleri için çok mutluyuz. Allah belediyemizden razı olsun. Biz şu anda gökyüzüne çıkmış durumdayız. Evimiz daha önce çökmek üzereydi, kartonların üzerinde yaşıyorduk. Evimiz yenilendi, çok mutluyuz." dedi.

TROYDEM Başkanı Erkan Makas da dernek olarak engelli vatandaşlara ve ailelerine gerekli desteği vermeye çalıştıklarını söyledi.

Makas, ailenin ihtiyacı olan mobilya ve mutfak malzemelerini dernek ve hayırseverlerin katkılarıyla temin edeceklerini aktardı.