Dünya Comey: Etik açıdan uygun biri değil!

Comey: Etik açıdan uygun biri değil!

17.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden aldığı eski FBI Başkanı James Comey, Trump’ın “etik olarak başkanlığa uygun biri olmadığını” ileri sürdü.

Comey: Etik açıdan uygun biri değil

Görevden alındıktan sonra ilk kez bir televizyon kanalına röportaj veren Comey, ABD Başkanı’nın, ülkenin değerlerine saygı ve bağlılık göstermesi gerektiğini belirterek, “En önemlisi doğru olmaktır. Başkan bunu yapamıyor. Bir ABD Başkanı için bunları söyleyeceğimi hiç aklımdan geçirmezdim ama, Trump etik açıdan başkanlığa uygun değil. Bazılarının ileri sürdüğü gibi akıl sağlığı yada fiziksel olarak uygun olmadığını düşünmüyorum. Zeki bir adam olduğu belli ama etik açıdan başkanlığa uygun biri değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

Trump’ın sadık insanları çevresinde tutarak herşeyin merkezinde bulunan bir patron olduğunu öne süren Comey, Başkan’ı, “kusurlu insanlarla çevrelenmiş, son derece kusurlu bir insan” olarak tanımladı. Röportajda Trump’ı kadınlara “et parçası” muamelesi yapmakla da suçlayan Comey, ABD Başkanı’nın her konuda yalan söyleyip ABD halkının da bunlara inanmasında ısrar ettiğini savundu.

KİTABA TEPKİ GELDİ

Comey’nin önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak olan kitabının yalanlarla dolu olduğunu savunan Cumhuriyetçi Parti Ulusal Komitesi, kitaba karşı internette “lyincomey.com” (yalancıcomey) adıyla bir site açtı. Komite Başkanı Ronna McDaniel, Comey’nin Trump’la olan özel görüşmelerini çarptırarak yansıttığını ve bunu paraya çevirdiğini iddia etti. Trump’ın yakın çevresindekilerden biri olan Beyaz Saray Danışmanı Kellyanne Conway ise, “Bu insan geçmişi saptıran biri. Comey’nin olayları saptırma eğilimi Başkan’ı oldukça şaşırttı” ifadesini kullandı.