Ankara Çomü'de "Bilinçaltı Mesajların Medyada Kullanılması" Konferansı

Çomü'de "Bilinçaltı Mesajların Medyada Kullanılması" Konferansı

12.04.2018 - 13:16 | Son Güncellenme:

.

Çomüde Bilinçaltı Mesajların Medyada Kullanılması Konferansı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesinde, Yapımcı ve Yönetmen Tayfun Öztürk tarafından "Bilinçaltı Mesajların Medyada Kullanılması" konulu konferans verildi.

Haberin Devamı

ÇOMÜ Sinema ve Medya Topluluğunun düzenlediği konferansa konuşmacı olarak Yapımcı ve Yönetmen Tayfun Öztürk katıldı.

Öztürk, medyanın sorgulanması gerektiğini söyledi.

Kapitalist sistemin amaçlarına ulaşmak için medyayı araç olarak kullandığını ifade eden Öztürk, "Medya da gerçeklik algısını her daim kendi çıkarları doğrultusunda manipüle eder. Ticari hedeflerini ön planla tutan medya sektörü, etik ve ahlaki değerleri hiçe sayarak toplumun bozulmasında önemli bir rol üstlenir. Medyadaki yoğun reklam bombardımanının asıl sebebi, tüketimi tetikleyerek sisteme hizmet etmekten başka bir şey değildir. Reklam tanıtım bombardımanı içerisindeki kişi, ihtiyaç ve isteklerini ayırt edemeyecek duruma gelir ve tam bu noktada da kapitalist sistem, arzu ve istekleri ihtiyaç gibi göstererek tüketimi meşru kılar." diye konuştu.

Haberin Devamı

Tayfun Öztürk, medyanın gizli silahının bilinçaltı olduğunu vurguladı.

Tüketimin daha da arttırılması için bilinçaltı mesaj yöntemi kullanılarak algı operasyonları yapıldığına işaret eden Öztürk, şöyle devam etti:

"Bilinçaltı mesajlara uzun süre maruz kalan tüketici, hiçbir şekilde özgür iradesiyle hareket edememektedir. Bilinçaltı mesajlar, toplumu hipnotize eden tehlikeli bir savaş yöntemidir. Bilinçaltı mesajların medya ürünlerinde kullanılmasıyla, toplumun ahlaki ve etik değerlerinde şiddetli bir erozyon meydana gelmektedir. Çünkü bilinçaltı mesajlar genellikle cinsellik üzerinden aktarılır. Bu tarz yayınların sıklığı, toplumun genel ahlaki yapısını bozarak kültürel asimilasyon sürecinin de tetikleyicisi olmaktadır. Batı merkezli yayınlar içerisinde fazlaca kullanılan bilinçaltı mesajlar, popüler kültür adı altında empoze edilmeye çalışılan yaşam tarzı ile kültürel değişmeye sebep olur ve bölgesel değerleri yok eder."