Çanakkale Çomü Yadyo'da Akademik Kurul Toplantısı

Çomü Yadyo'da Akademik Kurul Toplantısı

22.06.2017 - 14:35 | Son Güncellenme:

.

Çomü Yadyoda Akademik Kurul Toplantısı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu'nda (YADYO), akademik kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Toplantıya, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, YADYO Müdürü Doç. Dr. Aysun Yavuz ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Doç. Dr. Aysun Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, hazırlık programları, akademik personel sayıları, mesleki eğitim planları ve mesleki eğitim ihtiyaçları konularında bilgiler verdi ve YADYO'nun faaliyetlerini aktardı.

Rektör Acer ise, hangi sektör ve hangi faaliyet alanı olursa olsun uluslararasılaşılamadığı zaman başarısızlığın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Bilim ve akademik dünyanın bundan uzak duramayacağını anlatan Acer, şöyle konuştu:

"Biz, hızla gelişen bir üniversite olarak uluslararası düşünmek durumundayız. ÇOMÜ'nün uluslararası alanlarda daha çok faaliyet göstermesi için neler yapmalıyız diye düşünmeliyiz. Son 2 yılda bu anlamda yaptığımız çalışmalar olumlu sonuç verdi ve bu konuda gayretlerimiz sürüyor. Şu an 62 ülkeden uluslararası öğrencimiz var. Asya, Afrika, Avrupa, Avustralya gibi pek çok kıtadan bine yakın yabancı öğrencimiz var. Şüphesiz ki bunlar kendiliğinden olmuyor. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda kendimizi iyi ifade etmek durumundayız. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında tanıtım faaliyetlerimizi sürdürmeliyiz. Son 2 yılda Balkan ülkelerinde en çok tanınan üniversite haline geldik. Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan gibi pek çok ülkede tanınırlığımızı artırdık. Burs ve barınma gibi pek çok konu hakkında yaptığımız yeniliklerle üniversitemize katma değer sağladık."