Tekirdağ Çorlu Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Akın Yılmaz, “Kaçak Dedikleri Binaya Belediye Başkanının Da Katıldığı Törenle Temel Attık”

Çorlu Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Akın Yılmaz, “Kaçak Dedikleri Binaya Belediye Başkanının Da Katıldığı Törenle Temel Attık”

05.11.2017 - 11:54 | Son Güncellenme:

.

Çorlu Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Akın Yılmaz, “Kaçak Dedikleri Binaya Belediye Başkanının Da Katıldığı Törenle Temel Attık”

Çorlu’da Muhittin Mahallesi Dr. Nusret Fişek Sokak üzerinde yer alan Şehit Muhabere Çavuş Sedat Uysalcan Parkı’nda bulunan Çorlu Beşiktaşlılar Derneği binasının yıkılması ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen dernek başkanı Akın Yılmaz, ‘ağabeyimiz’ dediği Ünal Baysan’a sert sözlerle yüklendi. Yılmaz, “Kaçak dedikleri binaya belediye başkanının da katıldığı törenle temel attık” dedi.
Tinerci, balici gibi madde bağımlılarının mekanı olan ve her türlü pisliğin yaşandığı bu yerler dönemin belediye başkanı Altan Ersin tarafından Fenerbahçeliler, Galatasaraylılar ve en son bize verildi diyen Yılmaz, “Biz buraya geldiğimizde mahalleli patlama noktasındaydı buralarda iğrenç olaylar yaşamışlar. Biz de yönetim kurulu olarak yaptığımız toplantılar neticesinde diğer kulüplerin taraftar derneklerinden daha güzel daha iyi bir yer yapmak için karar aldık. Bununla ilgili olarak dönemin belediye başkan yardımcımız bizim de üyemiz olan Mustafa Söyler’e projemizi çizdirdik. Belediye başkanımız, kaymakamımız, kulüp başkanlarımız, milletvekillerimiz, o dönem milletvekili seçimi de vardı aday olan şimdiki belediye başkanımız da dahil temel atma töreni düzenledik. Nasıl kaçak diyorlarsa binaya temel atma töreni düzenledik. Yaklaşık bir yıl içerisinde de binayı bitirip içerisine geçtik. Burada inşaat yaparken herhangi bir kaza meydana gelebilir diye düşünerek belediye imar müdürlüğüne müracaat ettik, belediye kendi kendine yazı vermez dediler. Ben kendilerine o dönem adeta yalvardım ama bir sıkıntı olmaz sen inşaatına devam et dediler. Daha sonraki süreçleri de biliyorsunuz, Altan Ersin başkanın tutuklanma süreci de dahil olmak üzere hiçbir sorun yaşamadık” diye konuştu.

“Bu kin bu öfke kime, bu nasıl bir Beşiktaş düşmanlığı”
Akın Yılmaz, “Bir sabah emniyetten derneğiniz yıkılacak diye aradılar, bahçeye bir geldim, içerisi polis kaynıyor. Belediye binamızı yıkmaya törenle, polisle, kepçelerle, ambulanslarla geldi. Bu kin bu öfke kime, bu nasıl bir Beşiktaş düşmanlığıdır. Belediye başkan yardımcısı Oktay Çolpan imar müdürü ile birlikte geldi. Bir sürü görüşme yaptık, sonuç alamadık. Ben de içeri girdim, kapıyı kilitledim burayı yıkamazsınız dedim. Onlar çilingirle kapıyı açıyorlar, sonradan ben de çatıya çıkıyorum. Bütün basın mensubu arkadaşlar, orada bulunanlar bunu zaten biliyor” dedi.

“Türkçe Olimpiyatları’nı Çorlu’da yapmak için kendini koparan ağabeyimiz”
Geçmişte Türkçe Olimpiyatları’nın Çorlu’da da düzenlendiğini anımsatan ve belediye başkanı Ünal Baysan’ı bu etkinliği Çorlu’da düzenlemek için kendini koparmakla eleştirten Yılmaz, “Sosyal etkinlikler kapsamında Türkçe Olimpiyatları’nı Çorlu’da yapabilmek için kendini koparan ağabeyimiz, her şey bitti de Çorlu Beşiktaşlılar Derneği mi kaldı yıkılacak. Kendi yakınlarına, sığınak, depo olan yerleri iskan verip dükkana açan ağabeyimiz için Çorlu Beşiktaşlılar Derneği mi kaldı yıkılacak. Çorlu’da herkes konuşuyor, Emlak konutları bölgesinde yapılan binalar için yolları değiştiren ağabeyimiz, Çorlu Beşiktaşlılar Derneği mi kaldı yıkılacak. Hiçbir yerde olmayan oyun gruplarını bu yeni açtıkları yolları koymayı planlayan belediyeye sadece Çorlu Beşiktaşlılar Derneği mi kaldı yıkılacak. Danıştay İdare Kurulu’ndaki dosya ile sanayi sitesi içerisinde bulunan ikinci etapta daha önceden mühürlenen, ceza kesilen yıkım kararı alınıp yıkılmayan yerler dururken Çorlu Beşiktaşlılar Derneği mi kaldı yıkılacak. Yeni kurulan organize sanayi bölgelerindeki valilik ve çevre şehircilik müdürlüğü ile belirlenen kaçak binalara bir gecede meclis kararı çıkaran belediye için Çorlu Beşiktaşlılar Derneği mi kaldı yıkılacak” şeklinde konuştu.

“Yoksa biz delege seçimlerinde senin adayını desteklemedik diye mi yıktırdın”
Yoksa biz ilçe başkanlığı delege seçimlerinde farklı tarafı destekledik o yüzden mi bizim derneğimiz yıkıldı diyen Çorlu Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Akın Yılmaz, “CHP il ve ilçe kongrelerinde aslan kesilen ağabeyimiz tüm seçim konuşmalarında Ziyaettin Akbulut’un yeğenini eleştirdi. Ama Ziyaettin Akbulut kurt politikacı yanımızda kendisini arayarak telefon sesini hoparlöre verince ağabeyimiz telefonu emret vekilim diyerek açtı. Biz bunları unutmayacağız” dedi.

“Hiçbirine hakkımı helal etmiyorum”
Ben hiç birine hakkımı helal etmiyorum diyen Akın Yılmaz, “Yazıklar olsun, burada benim hasta eşimin, hasta yatağındaki eşimin bir lokmasını yiyen, yıkım kararına imza atan, yanımda olan herkesin fitil fitil burnundan gelsin. Sonuçta dün yıkımı gerçekleştiren taşeron firması ağabeyimizi arayı işlem tamam diyor, burada yaşadığımız üzüntüleri anlatıyor, ağabey diyor ki gelsin onu Altan Ersin kurtasın diyor. Altan Ersin sen adam gibi adamsın kardeşim. Bu süreçte her zaman yanımda olan bana destek çıkan Ahmet Nur Çebi başkanımıza minnettarım. Bugün itibariyle de daha önceden gençlik kolları, eğitim sekreterliği, ilçe başkan yardımcılığı yaptığım CHP Çorlu İlçe Teşkilatı’ndan istifa ediyorum. 2006 yılındaki tutarlarla 430 bin TL civarı harcadık düşünün şimdi 2017 yılındayız” diye konuştu.