Ankara Çorum'da 2017 Yılı Değerlendirme Toplantısında

Çorum'da 2017 Yılı Değerlendirme Toplantısında

14.12.2017 - 13:55 | Son Güncellenme:

.

Çorumda 2017 Yılı Değerlendirme Toplantısında

ÇORUM (AA) - Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, 2017 yılında birçok alanda rekor sayılabilecek yatırım ve hizmetlerin hayata geçirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Valilik tarafından Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda düzenlenen 2017 Yılı Değerlendirme Toplantısında, başta üniversite, sağlık, eğitim, tarım alanları başta olmak üzere yıl içerisinde gerçekleştirilen yatırım ve faaliyetlerin sunumu yapıldı.

Sunumda, Vali Kılıç'ın yanı sıra toplantıda hazır bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Vali Kılıç, yaptığı açıklamada, yoğun bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, 2017 yılı içerisinde güzel ve başarılı çalışmalara imza atıldığını söyledi.

Yıl içerisinde 3 milyar liralık yatırım planlaması yapıldığını ve bunun yüzde 80'inin tamamlandığını vurgulayan Kılıç, yatırımlar alanında Çorum'un başarılı bir dönem geçirdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Çorum'a yapılan yatırımların, geçen yıla göre üç kat arttığını dile getiren Kılıç, "Yatırımlarda yüzde 80 fiziki gerçekleşme sağlandı. En güzeli de yatırımların tamamı ihale edildi. Ayrıca DSİ, karayolları, İl Özel İdaresi ve diğer bir çok alanda rekor sayılacak hizmetler gerçekleştirildi. Çorum'un sanayi, turizm, ve kamu yatırımları ve özel teşebbüs yatırımlarında ilk 10’a girdiğini düşünüyorum. Kentin gelişmişlik düzeyi orta çizgiye yaklaştı. Ancak bu düzeyin de mutlaka aşılması gerekiyor." dedi.

Kılıç, eğitim alanındaki yatırımlara da değinerek, "Bu yıl 25 okul ve 400 derslikli okul yatırımı planlamıştık. Çok şükür hepsinin ihalesini gerçekleştirdik. Kamulaştırma sorunu bulunan bazı okulların sorunları da çözüldükten sonra onların da inşasına başlanacak. 2018'in yaz aylarında okul inşaatlarının bitmesiyle tam gün eğitime geçmiş olacağız. Bu yatırımlar da hayırseverlerimizin de büyük katkısını aldık. Sanıyorum bu alanda Türkiye'nin önde gelen kentlerinden biriyiz." ifadesini kullandı.

Yazarlar