Ankara Çorum'da Zeytin Dalı Harekatı'na Destek Yürüyüşü

Çorum'da Zeytin Dalı Harekatı'na Destek Yürüyüşü

31.01.2018 - 20:30 | Son Güncellenme:

Yürüyüşün ardından harekatın başarıyla sonuçlanması için dua edildi

Çorumda Zeytin Dalı Harekatına Destek Yürüyüşü

ÇORUM (AA) - Çorum'da Zeytin Dalı Harekatı'na destek yürüyüşü düzenlendi.

Haberin Devamı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığınca organize edilen etkinlik kapsamında Hürriyet Meydanı'nda toplanan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle Gazi Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı'na yürüdü.

Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan grup, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu.

MHP İl Başkanı Aras, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tarih yazdığını, Türk milletinin de kahramanlarına sahip çıktığını söyledi. Artık sözün bittiğini ve devletin harekete geçtiğini ifade eden Aras, "Türk milleti, varlığına, birliğine ve bekasına göz diken odaklarla tarihi bir hesaplaşma sürecine girmiştir. Şimdi Türk ordusu sınır ötesinde operasyonlar yapıyor. 12 gündür terörü defetmek için canını ortaya koyuyor. Türkiye, ihanet yuvalarını tam 12'den vuruyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

Aras, Türkiye'nin beka mücadelesinin gittikçe ağırlaştığını ancak Türk milletinin dost görünümlü düşmanları artık iyi bildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dün FETÖ'nün sırtını sıvazlayanlar, bugün güney sınırımızda PKK'nın, YPG'nin, PYD'nin sırtını sıvazlıyor. Teröristlerle ülkemizi ablukaya almaya çalışıyor ama unutuyorlar ki ülkemiz yazılan senaryoları görüyor. Mehmetlerimiz, karadan ve havadan inanmış bir mücadele ile düşmana vuruyor, yankısı düşmandan geliyor, iş birlikçiden çıkıyor. Burseya Dağı'nda bayrağımız dalgalanıyor, bir düşmanlar hopluyor, bir de içerideki hazımsızlar gocunuyor. 915'inci tepeye şanlı bayrağımız dikiliyor, sözde aydınlar, siyaset artıkları yerinden zıplıyor. Köyler, dağlar, taşlar terörden temizleniyor, mazlumlar ferahlıyor, teröristler kaçıyor. 'Beklemesinler.' diyecek kadar canını bu vatana feda edenler oldukça bu millet yenilmez, bu bayrak inmez, bu ezan dinmez."

Aras'ın konuşmasının ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, harekatın başarıya ulaşması için dua edildi.