Gündem Çorum dün dünyanın merkezindeydi...

Çorum dün dünyanın merkezindeydi...

16.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google’ın dün haritalama servisi Google Haritalar, dünyanın coğrafi merkezini Çorum kırsalını oluşturan bölge olarak açıkladığı belirtildi.

Çorum dün dünyanın merkezindeydi...

İnternette hızla yayılan haber, Anadolu Ajansı tarafından da servis edildi. Haberde, 2003’te Alman bilim adamı Holger Isenberg tarafından küresel dijital yüzey modeliyle yapılan yeni bir hesaplamayla ise dünyanın merkezi Çorum olarak açıklandığına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Başkan: Şaşırmadık

Leblebisi ile meşhur olan kentte bu haber heyecan yarattı. Vatandaşlar bunun kentin tanıtımına katkı sağlayacağını söylerken, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çok da şaşırmadık zaten biliyorduk. Çorum Hititlerin başkentliğini yapmış olan bir coğrafyadır. 7 bin yıllık bir tarihi var. Bundan sonra sadece leblebisi ile meşhur bir şehir olmayacak bundan sonra dünyanın merkezi olarak da herkesin bildiği tanıdığı bir şehir olacak” diye konuştu.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, “Dünyanın merkezi olma avantajımızı öncelikle turizm potansiyelimizin daha iyi kullanmak ve daha iyi tanıtarak değerlendirmeliyiz” dedikten sonra kente yeni bir hava alanı yapılması tavsiyesinde bulundu.

Haberin Devamı

Ancak akşam saatlerine doğru Google’ın hiç bir işaretleme yapmadığı, bir Türk sosyal medya kullanıcısının oluşturduğu haritayı sosyal medya sitesi Imgur’a yüklediği ortaya çıktı.